Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:366760
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  INTELEKTUĀLĀ ĪPAŠUMA TIESĪBAS    4
1.1.  Intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzība Latvijā    5
2.  PASĀKUMI INTELEKTUĀLĀ ĪPAŠUMA TIESĪBU AIZSARDZĪBĀ    8
2.1.  Sadarbība IĪT aizsardzībā    8
2.2.  Muitas kontroles pasākumi IĪT aizsardzībā    10
3.  STATISTIKA    13
  SECINĀJUMI    18
  PRIEKŠLIKUMI    19
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    20
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumi rada milzīgus zaudējumus valstu ekonomikai, likumīgai uzņēmējdarbībai, tiesību subjektiem, ka arī iedzīvotājiem, jo dažas viltotās preces, kuras tiek ražotas nereglamentētā vidē, var radīt nopietnu apdraudējumu.
2. Intelektuālais īpašums ir nozīmīgs izaugsmes un inovācijas virzītājspēks, tas ir ES ekonomikas pamats un tās turpmākas izaugsmes dzinējspēks tādās nozarēs kā pētniecība, inovācijas un nodarbinātība tāpēc tam ir nepieciešama aizsardzība, un galveno lomu tajā spēlē muita, kuras uzdevums ir nepieļaut preču, par kurām ir aizdomas, ka tās ražotas, pārkāpjot intelektuālā īpašuma tiesības ieviešanu.
3. Pēc Latvijas Republikas pievienošanās Eiropas Savienībai jautājums par muitas iestāžu darbu intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības jomā ir kļuvis īpaši aktuāls. Strauji palielinājusies tiesību īpašnieku aktivitāte, un Latvijas muitas administrācija saņem arvien vairāk iesniegumu no tiesību īpašniekiem, kuri vēlas, lai viņu intelektuālā īpašuma tiesības tiktu aizsargātas
4. Par intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzību Latvijā atbild vairākas valdības iestādes: Tieslietu ministrija, Kultūras ministrija, Zemkopības ministrija, Iekšlietu ministrija, Ekonomikas ministrija, Finanšu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Ārlietu ministrija, Satiksmes ministrija, Prokuratūra un Tiesa.
5. Cīņā pret IĪT pārkāpumiem piedalās Eiropas Savienība, Eiropas Komisija, un nozīmīgas starptautiskas organizācijas tādas ka WCO, WIPO, PVO, PTO, PMO un ESAO.
6. Svarīga nozīme IĪT aizsardzība ir sadarbībai ar starptautiskajiem tirdzniecības partneriem ar rūpniecības uzņēmumiem, jo tas var būtiski palīdzēt novērst un atklāt viltoto un pirātisko preču eksportu.
7. Lai muita varētu pieņemt kopīgu pieeju intelektuālā īpašuma tiesību piemērošanas jomā un galveno uzmanību pievērst situācijām, kas rada vislielāko apdraudējumu, Komisija un dalībvalstis kopīgi izstrādā daudzgadu rīcības plānu. Šobrīd esošais rīcību plāns stājas spēkā 2013. gadā un būs spēkā līdz 2017. gadam.
8. Muitas rīcību intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības jomā nosaka Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (ES) Nr. 608/2013 un Komisijas Īstenošanas regula (ES) Nr. 1352/2013.
9. Pēdējo 10 gadu laika intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpšanas gadījumu skaits palielinājās par 25% saistībā ar lielu skaitu gadījumu pasta un kurjerpasta pārvadājumos, kas savukārt saistīts ar to, ka pēdējo laiku cilvēki sāka ar vien vairāk iepirkties internetā.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1346727
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties