Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:379767
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1Muitas likums

Jebkuru darbību kas saistīta ar muitas iestādēm, kā arī noliktavu Latvijā, galvenos vilcienos nosaka muitas likums. Tas ir pamats visam, kas saistīts ar muitas noliktavām, to veidiem, uzdevumiem, funkcijām pienākumiem un atbildību. Šis likums stājās spēkā 1997.gada 1.jūlijā un nomainīja tobrīd novecojušo un jaunākajām izmaiņām neatbilstošo Latvijas Republikas Muitas kodeksu.
Muitas likuma izpratnē muitas noliktava ir “Valsts ieņēmuma dienesta apstiprināta vieta , kura var uzglabāt preces atbilstoši muitas normatīvajiem aktiem”. Tā ir vieta, kur ieved un uzglabā ārvalstu preces, neapliekot tās ar muitas maksājumiem. Var ievest un uzglabāt arī Latvijas preces, ja tās pēc tam ir paredzētas izvest no Latvijas Republikas.
Muitas noliktavas var būt publiskās vai privātās muitas noliktavas. Publiskā ir noliktava, kur preces var uzglabāt jebkura persona. Savukārt privātā muitas noliktava ir vieta, kur preces uzglabā muitas noliktavas turētājs. Muitas noliktavas turētājs ir par visām darbībām, kas notiek muitas noliktavā, t.i., nodrošina muitas kontroli tām precēm, kas atrodas muitas noliktavā, izpilda saistības, kas rodas, uzglabājot preces muitas noliktavā.
Muitas noliktavas darbības uzsākšanai ir nepieciešama Valsta ieņēmumu dienesta atļauju. Atļauju atvērt un turēt muitas noliktavu var saņemt tikai Latvijas Republikas persona, kurai ir jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestam rakstveida pieteikums ar nepieciešamo informāciju, īpaši pamatojot muitas noliktavas turēšanas nepieciešamību.
Pamat procedūra muitas noliktavā, ar kuru sākas darbības tajā, ir ievešana muitas noliktavā. Ievesto preču uzglabāšanas termiņi nav ierobežoti, izņemot Valsts ieņēmumu dienesta noteiktos konkrētām precēm. Muitas noliktavu var izmantot ievesto preču sagatavošanas un apstrādes un apstrādes darbībām, lai uzlabotu to izskatu vai tirdzniecisko kvalitāti ar Ministru kabineta noteiktajām metodēm, kas jāsaskaņo ar ministru kabineta noteiktajām metodēm, kas jāsaskaņo ar muitas iestādi. Pamatotas nepieciešamības gadījumā tos var veikt, preces uz laiku izvedot no muitas noliktavas. Tas ir darāms, iepriekš saņemot muitas iestādes atļauju.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118437
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties