Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • MRC "Vilongs" pacientu informētības līmenis par narkomāniju kā slimību

     

    Referāts12 Socioloģija

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:236985
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads   
2.  Teorētiskā daļa   
2.1.  Statistikas nozīme narkomānijas problēmu izpētē   
2.2.  Izmantotie jēdzieni, to raksturojums   
2.3.  Praktiskā darba plāns   
2.4.  Respondentu īss raksturojums   
3.  Praktiskā daļa   
4.  Anketas iztirzājums   
5.  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējo gadu laikā alkoholisms un narkomānija tiek uzskatīta par vienām no smagākajām slimībām, kas pavada cilvēku visu mūžu. Mūsdienu medicīna nezin pilnīgas izārstēšanās gadījumus no alkohola un narkotiku atkarības.
Enciklopēdijā narkomānija (no grieķu valodas nozīmē- narkē- sastingums un mania- trakums) tiek skaidrots kā patoloģisks ieradums lietot vienu vai vairākas narkotiskas vielas (polinarkomānija).
Raksturīgākie narkomānijas simptomi ir tieksme (neapturama) pēc narkotiskās vielas, pieaugoša izturība pret to, psihiski traucējumi pēc narkotiku vienreizējas lietošanas vai psihiski traucējumi absistences periodā, kā arī tam sekojoša personības degradācija.
Teorētiski, tas neizraisa nekādas emocijas, taču reālajā dzīvē tas izskatās pavisam savādāk. Visiem liekas, ka tā nav viņu problēma, bet jārēķinās ar to, ka jebkura narkotiska viela maksā dārgi, bieži vien narkomānam kārtējās devas iegādei nepietiek naudas, un viņš izdara noziegumus.
Narkomānija ir nelegāla, par narkotisko vielu lietošanu un izplatīšanu iestājās kriminālatbildība. Narkomānijas slimnieki nedrīkst nēsāt ieroci, vadīt automobili, strādāt policijā. Lietojot narkotiskās vielas intravenozi, pastāv risks inficēties ar daudzām infekcijas slimībām (ja vairāki lietotāji lieto vienu un to pašu šļirci), kas var beigties letāli- AIDS, HIV, Hepatīts C, Hepatīts B. Līdz ar to veidojas noteikts iedzīvotāju slānis, kas apdraud arī apkārtējos.
Mūsu pētījumam ir lietišķs raksturs, tā uzdevums ir parādīt narkomānijas pacientu slimības cēloņus, narkotiku lietošanas veidus, informētības līmeni par visbiežākajām infekcijām, ar ko slimo narkomāni, kā arī narkomānu pašu viedokļi par ārstniecības efektivitāti. Šie visi dati ir vajadzīgi reālā darbā ar pacientiem un tie palīdzēs cīnīties ar šo briesmīgo slimību.
Latvijas narkologs J. Stradiņš atzīmē narkomānijas un toksikomānijas problēmu uzliesmojumu mūsu valstī. Sakarā ar to, ka narkomānijai ir tendence strauji izplatīties, pat tajās valstīs, kur tā agrāk nebija populāra un tagad Latvija, diemžēl, ir kļuvusi par valsti, kur narkomānijas problēmas ir kļuvušas aktuālas, un mums ir jādara viss, lai mēs varētu ar to cīnīties, un pasargātu no tās mūsu nākošas paaudzes.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1190760
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties