Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:366965
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmuma galvenā sastāvdaļa ir cilvēku resursi – uzņēmuma darbinieki. Tomēr šis resursu veids ir visprasīgākais. Darbiniekus ir nepieciešams motivēt, jo tikai tā ir iespējams sasniegt visaugstākos darba rezultātus. Cilvēki ir ļoti dažādi, katram ir savas prasības, vēlmes un vērtības. Uzņēmuma vadītājam ir svarīgi iepazīt savus darbiniekus un izzināt katra darbinieka vēlmes un censties tās piepildīt, lai padotais būtu motivēts strādāt un būtu ieinteresēts uzņēmuma izaugsmē.
Vērtības var būt emocionālas un mantiskas. Ja vienu darbinieku motivē lielāks atalgojums un prēmijas, citam svarīgāk ir justies vajadzīgam un dzirdēt priekšnieka uzslavu. Ja svarīgākas ir uzslavas, arī to pasniegšanas veids var atšķirties – vai tās tiek izteiktas publiski vai personīgi. Ja vienam darbiniekam publiska uzslava liek lepoties ar sevi un saviem sasniegumiem un liek justies labāk, citam darbiniekam publiska slavēšana var likt justies neērti un nekomfortabli. Tāpēc ir svarīgi iepazīt katru darbinieku.
Motivēšana ir izpētīta arī zinātniski un tiek piedāvātas vairākas motivēšanas teorijas. Cilvēkus pēc to vērtībām un vajadzībām var iedalīt dažādās grupās un noteikt labākos motivēšanas paņēmienus.
Protams, nekas nav viennozīmīgs un katrs cilvēks ir un paliek individuāla, neatkārtojama personība. Teorija ne vienmēr var tikpat labi darboties arī praksē. Katram vadītājam teorija jāprot piemērot saviem padotajiem. Cilvēks ir psiholoģiski ļoti sarežģīta būtne, kam vajadzīga individuāla pieeja, taču motivēšanas teorijas var dot nelielu ieskatu tajā, kā vajadzētu motivēt darbiniekus, un katra paša vadītāja ziņā ir, vai viņš to spēs veiksmīgi pielietot.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties