Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:309038
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 24 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Stāsti par mūžīgo draudzību, mūžīgo mīlestību, ciešu un draudzīgu attiecību veidošanu vai atjaunošanu, grupu pievienošanu, patīkamu sabiedrisko aktivitāšu piedalīšanās un kopīgas aktivitātes ar ģimeni vai draugiem ir vajadzība pēc piederības.
Zemu ambīciju līmeni var atklāt stāsts, kur galvenais varonis cenšas izvairīties no atbildības, un tāpēc viņam neizdodas sasniegt savus mērķus (Bogaert & Bosma, 2012).
Vajadzība pēc varas - patīk kontrolēt un ietekmēt citus, argumentēt savu viedokli, patīk konkurence, uzvara, statuss un atzīšana. Cilvēki, kuriem dominējošais motivators ir vara, bieži tiek iedalīti divās grupās: personiska un institucionāla. Cilvēki ar vajadzību pēc personiskas varas vēlas kontrolēt citus, bet ar institucionālu varu - komandas, lai sasniegtu uzņēmuma mērķus (McClelland & Burnham, 1976).
Vajadzība pēc sasniegumiem – nepieciešams noteikt un sasniegt mērķus, izvērtē riskus, lai sasniegtu savus mērķus. Tādiem cilvēkiem patīk saņemt regulāras atsauksmes par viņu progresu un sasniegumiem. Parasti patīk strādāt atsevišķi nevis komandā (McClelland, 1961).
Vajadzība pēc piederības – tādiem cilvēkiem ir svarīgi piederēt grupai/ komandai. Parasti patīk darīt to, ko vēlas grupa. Atbalsta sadarbību, kad pastāv konkurence, nepatīk nenoteiktība un situācijas ar augstu risku (McClelland, 1987) (https://www.mindtools.com/pages/article/human-motivation-theory.htm).
Vajadzība pēc izvairīšanas - tādiem cilvēkiem ir bailes no neveiksmes, bailes no atteikšanās un pat bailes no panākumiem, nepatīk darboties priekšā, viņi cenšas izvairīties no nepatīkamām situācijām. Izvairoties no situācijām, kas var izraisīt bailes, viņi domā, ka ir atraduši drošu risinājumu.
Šīs vajadzības ir saistītas ar emocijām, vērtībām un produktivitāti. Zinot, kāds ir dominējošais motivators, var radīt cilvēkā stimulu. Pamatojoties uz darbinieku motīviem, var strukturēt vadības stilu katram atsevišķam darbiniekam. Tas palīdzēs nodrošināt, darbinieku iesaistīšanu, motivēšanu un apmierinātību ar darbu.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1371463
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties