Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:745226
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Savukārt, gadījumā, ja uzņēmumi vienoties nevēlas un cīņa par klientiem turpinās, tad vienīgais, kas atliek mobilo sakaru operatoriem ir mēģināt samazināt izmaksas, kas var novest arī pie zemākas kvalitātes un investīcijām tehnoloģijās. Vienīgā iespēja palielināt peļņu un nezaudēt klientu uzticību šādā gadījumā, būtu samazināt izmaksas, nemazinot kvalitāti, kas šķiet diez gan grūti. Tomēr, ir veidi, kā izmaksas var samazināt arī nemazinot kvalitāti, piemēram, kā to plāno darīt Latvijas Mobilais Telefons – apvienojoties ar telekomunikāciju komercsabiedrību „Lattelecom” un tādējādi palielinot uzņēmuma vērtību un samazinot izmaksas, kas pārklājās (Cits Medijs, 2013). Protams, šis scenārijs ir atkarīgs no tā, vai valsts Konkurences padome to atļaus.
Kopumā, var izsecināt, ka oligopola formas ir ļoti dažādas un darboties oligopolā vienmēr būs grūtāk nekā monopolā, īpaši mobilo sakaru sfērā. Latvijas mobilo sakaru operatori ir izvēlējušies cenu konkurences stratēģiju, kas lai gan nāk par labu patērētājiem, tomēr var ietekmēt gan operatoru peļņu, gan arī mobilo sakaru kvalitāti. Iespēja palielināt peļņu būtu tikai sarunu ceļā ar konkurentiem vai arī izmaksu samazināšanā nemazinot kvalitāti. Šajā esejā redzams, ka var izanalizēt firmu darbību, analizējot tirgus konkurenci, kādā tās darbojas. Turpmākā šī temata izpēte varētu analizēt mobilo sakaru operatoru piedāvājumus detalizētāk, salīdzināt katra piedāvājuma cenu un kvalitāti, produktu un pakalpojumu dažādošanas iespēju, klientu skaita ietekmi uz finanšu rādītājiem, kā arī citus mobilo sakaru operatoru aspektus un veidus, kā palielināt peļņu un samazināt konkurences cīņu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties