Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:713086
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.07.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

"Montesori palīdz nostiprināt cilvēka viduspunktu, viņa akcentē koncentrēšanos un līdzsvaru, interesi un pašiniciatīvu. Bērns tiek vadīts no iekšienes, tādēļ viņam no iekšienes ir jāmācās arī atšķirt, iegumēt savu ceļu, saklausīt lietu aicinājumu, lai neļautu sevi pakļaut no ārienes. Tam jāmācās tikt galā arī ar ļaunuma izraisītajām pretrunām viņa dzīvē, atrast savai dzīvei mērauklu. Vācu valodā vārds "mērs" agrāk nozīmēja arī prasmi dzīvot." (3, 19. – 20. lpp.)
Uzskatu, ka Montesori pedagoģija ir patiesi ļoti cilvēcīga un īsta, nav vienaldzīga tās pašos pamatos, tā domā par to, kā labāk palīdzēt bērnam attīstīties, kā izaugt par labāko, kas ir mūsu spēkos, kā būt tam cilvēkam, kāda ir mūsu sūtība tapt. Mācoties par Montesori pedagoģiju, pārņēma izjūta, ka tas ir kas gaišs, tīrs un uz brīvību orientēts. Šķiet, ka Montesori pedagoģijas pasaule ir brīva no ļaunuma, cilvēki tajā ir pašdisciplinēti, individuāli, apzinās savas jūtas līdz pašiem dziļumiem. Manuprāt, Montesori pedagoģijas pamatprincipi un galvenās idejas ikvienam cilvēkam, kas audzis šādā vidē, var palīdzēt atrast sevi, kā arī apzināties savu sūtību, zināt un piepildīt dzīves mērķus, būt veiksmīgam, harmoniskam un brīvam no ārpasaules negatīvās ietekmes un ļaunuma.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties