Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:451754
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.

Lai sāktu mūsu darbu, gribētos mazliet parunātu par vispārēju ekonomisku ainu Latvijā. Kopumā varam teikt, ka Latvijas ekonomika atrodas augošā stāvoklī. Bija panāktā cenu un valūtas stabilitāte, bija uzsākts privatizācijas process, tirdzniecības un kapitāla liberalizācija, sāka sakārtot uzņēmējdarbības vidi, arī varam teikt par IKP pieaugumu. Ar dažādu periodisku izdevumu palīdzību, mēs varam vēl atrast pozitīvus momentus mūsu valsts ekonomikā, un runājot par tiem mēs gūsim iespaidu, ka ekonomiskais stāvoklis Latvija ir gandrīz brīnišķīgs un vēl mazliet un mēs kļūsim par stabili attīstītu valsts. Bet tomēr mums jāatceras par to ka Latvijā, joprojām, ir augsts bezdarba līmenis un pēdējos gados tas samazinājis, bet bezdarba līmeņa samazinājums ir saistīts ar ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita samazinājumu, nevis ar nodarbinātības pieaugumu.Un šis samazinājums turpinājis tikai līdz 2002. gadam. Salīdzinājumā ar 2001. gadu bezdarba līmenis palielinājis no 7.7% līdz 8.5% 2002.gadā. Arī ja mēs runāsim par minimālo darba algu, tad mēs redzēsim, ka minimāla alga mūsu valstī ir tikai 70Ls, bet lai izdzīvotu vienam iedzīvotājam uz precēm un pakalpojumiem jātērē minimāli apmēram 90Ls mēnesī. Un tāpēc lai izdzīvotu un uzturētu savu ģimeni cilvēkiem jāmeklē papildienākuma avotus.
90jos gados sakumā mūsu valstī sāka savu darbību, tā saucamas MLM kompānijas. Dotas kompānijas nodarbojas ar tiešu preču pārdošanu. Un piedāvāja visiem gribētājam iespēju iegūt papildienākumu. No 90jos gadu sakuma līdz tagadējam dienam situācija ar MLM kompānijām stipri izmainījās. Tagad Latvijā eksistē 3 oficiāli reģistrētas MLM kompānijas, arī 2002.gadā Latvija tika nodibināta Latvijas Tiešas tirdzniecības asociācija, kura plāno nodarboties ar MLM attīstību Latvijā.
Šodien Latvijā pret MLM sistēmas izveidojas pretrunīga attiecība. Daži no iedzīvotajiem uzskata tādu sistēmu par krāpšanu, un doma ka tāda sistēma ir vienā ar finansiālajiem piramīdām, dažiem šķiet, ka tas ir viens no pieejamajiem metodēm kā iegūt papildienākumu, un MLM sistēmā nav neka pretlikumīgā.
Šī darba es centīšos atbildēt uz jautājumu, kas tas ir MLM? Vai tai parādībai ir pozitīva, vai negatīva ietekme uz mūsu dzīvi? Darba mērķi ir:
apskatīt MLM attīstību Latvijā un Eiropā,
salīdzinot attīstības tendences Latvijas MLM kompānijās ar attīstības tendencēm Eiropas MLM kompānijās,
izcelt MLM sistēmas priekšrocības un trūkumus,
un pēc iespējas atbildēt vai MLM sistēmai ir nākotne Latvijas tirgū.

Lai atrastu jautājumus uz šim jautājumiem dotajā darbā bija izmantota informācija no dažādam grāmatām, periodiskam izdevumiem, bija izmantoti interneta resursi, daudz informācijas bija iegūtas no intervijas ar Latvijas Tiešas tirdzniecības asociācijas direktori Juriju Barissu, un no avotiem kurus piedeva šis asociācijas darbinieki.
Darbs sastāv no ievada, četrām pamatdaļām, kuros ir apskatīta MLM situācija no 2000.g. līdz 2002.gadam Latvijā un Eiropā, un secinājumiem.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1221537
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties