Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323865
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Teorētiskā daļa    4
3.  Procedūru daļa    9
4.  Izmantotā literatūra    10
5.  Pielikumi    11
Darba fragmentsAizvērt

Projekta mērķis: Noskaidrot, kā un kādi sociālie un etniskie stereotipi, aizspriedumi un mīti tiek uzturēti Latvijā, to cēlonis un iespējamie risinājumi.
Valsts programma "Sabiedrības integrācija Latvijā" (skat.1.pielikumu) ietver integrācijas politikas tiesisko, politisko, sociālo, izglītības un kultūras dimensiju un vēlreiz apstiprina, ka sabiedrības integrācija ir valdības prioritāte, tikai rodas jautājums – kāpēc ir tik daudz konfliktu, kuru cēlonis ir mazākumtautības iedzīvotāju tiesību apspiešana? Vai tās ir tikai mūsu iedomas? Mazākumtautības iedzīvotāji jeb minoritātes pieprasa savas tiesības Latvijā, kas mums kā pamatiedzīvotājiem dažreiz šķiet nepieņemamas un pat absurdas. Tikai nez kāpēc mēs nekad necenšamies sevi iedomāties viņu vietā?
2005. gada 26. maijā Saeima ratificēja Eiropas Padomes Vispārējās nacionālo minoritāšu aizsardzības konvenciju. Tā kā konvencijā nav definēts termins "nacionālās minoritātes", Saeima nolēma, ka konvencijas izpratnē šis termins ietver Latvijas pilsoņus, kuri kultūras, reliģijas vai valodas ziņā atšķiras no latviešiem, paaudzēm ilgi tradicionāli dzīvojuši Latvijā un uzskata sevi par piederīgiem Latvijas valstij un sabiedrībai, vēlas saglabāt un attīstīt savu kultūru, reliģiju vai valodu. Latvija balstījusies uz konvencijas dalībvalstu definīcijām, papildinot to ar būtisku elementu - ja vien likums nenosaka izņēmumus, konvencijā paredzētās tiesības var izmantot personas, kas nav Latvijas vai citas valsts pilsoņi, bet pastāvīgi un legāli dzīvo Latvijas Republikā, nepieder nacionālai minoritātei Latvijas sniegtās nacionālās minoritātes definīcijas izpratnē, taču identificē sevi ar šai definīcijai atbilstošu nacionālo minoritāti. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties