Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:789631
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Mazo uzņēmuma problēmu apzināšana no vadītāja puses    5
  Vadītāja prasme vadīt sava uzņēmuma personālu    8
  Secinājumi un priekšlikumi    11
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    12
Darba fragmentsAizvērt

Rakstot referātu patstāvīgo studiju kursā “Menedžments” darba autora izvēlēs tēma ir “Mikro vai ģimenes uzņēmumu vadīšana”. Šī tēma ir aktuāla pašlaik un autora skatījumā būs aktuālā arī nākotnē. Pie pašreizējas situācijas valstī un pasaulē kopumā, kad notiek ekonomikas lejupslīdes process, pieaug bezdarba problēma, kas ir tikai viena no daudzajām negatīvajām iezīmēm, kuras nekavējoši būtu jārisina. Šeit obligāti būtu jāvērtē personālmenedžmenta nozīme. Autora skatījumā tieši šim aspektam ir un būs neatsverama nozīme, lai apturētu ekonomikas krišanu, mazinātu pieaugošo bezdarbu, saglabātu profesionālus darbiniekus dažādās darbības sfērās, jo tieši no vadītāja puses iespējams izvērtēt uzņēmējdarbības attīstības virzienus, risku faktoru samazināšanas iespējas, darba organizācijas un personāla motivācijas, būs atkarīgs vai uzsāktais bizness pārvarēs visus šķēršļus un spēs attīstīties.
Daudzās valstīs uzsvars tiek likts uz mazo uzņēmumu attīstību, tai skaitā pašnodarbināto iesaisti uzņēmējdarbībā, tiem piemērojot dažādas atbalsta programmas, tātad stimulējot tos uzsākt savu biznesu, izņēmums nav arī Latvija. Lai šī programma īstenotos daudz būs atkarīgs no valdības lēmumiem un pašiem uzņēmumu vadītājiem spējas izprast menedžmenta lomu veiksmīga uzņēmuma darbībai un attīstībai.
Šīs tēmas aktualitāte arī ir tā, ka šis uzņēmējdarbības veids mūsu valstī jau attīstās 19 gadus, bet vai tas ir veiksmīgs? Protams, lielai daļai sabiedrības, tas ir galvenais iztikas veids, bet vai to darbība ir profesionāla līmenī? Maz ticams, jo tikai nedaudzi ir tie, kas no mazā uzņēmēja pārtapuši veiksmīgos uzņēmējos ar pozitīvu uzņēmumu bilanci. Un tam pamatā ir personāla darba organizācija, veiktās nozares darbības izpētes, profesionālu darbinieku piesaistes savam uzņēmumam, to motivācijas mākas tādā veidā, lai darbinieki savus darba pienākumus veiktu pēc labākās sirds apziņas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1236293
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties