Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:579966
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latviju jau izsenis apdzīvoja dažādu tautību iedzīvotāji. Par savu varu un ietekmi gadsimtu laikā šeit cīnījušies gan krievi, gan vācieši. Viņu klātbūtni un pēdas mēs tagad izjūtam gan kultūrā, gan mūsu valodā, gan vēsturē, saimniecībā un sabiedriskajā dzīvē. Dažādos Latvijas reģionos sastopamies ar Latvijas tuvāko kaimiņvalstu tautu - lietuviešu, igauņu un baltkrievu ietekmi.Mūs ieinteresēja Latvijas otras pamattautas – lībiešu - likteņgaitas. 3. gadu tūkstotī pirms Kristus lībiešu un igauņu attālie priekšteči bija pirmā tauta, kas ieradās Latvijas teritorijā. Tagad par viņiem ir dzirdams gaužām maz un rodas jautājums, vai lībiešu tauta ir asimilējusies pavisam un tās valoda izzudusi?
Gadsimtu gaitā lībieši atkāpušies šaurā zemes strēlē Kurzemes jūrmalā. Lūžņa, Miķeļtornis, Lielirbe, Jaunciems, Sīkrags, Mazirbe, Košrags, Pitrags, Saunags, Vaide, Kolka, Melnsils - vietas, kurās varbūt tos vēl var sastapt. [1;81] Taču no daudziem ciemiem palicis tikai nosaukums kartē. Tagad lībieši iespējams ir pati mazskaitliskākā tauta Eiropā.
Mūsu zinātniski pētnieciskā darba mērķis bija izpētīt vienu no kādreiz lielākajiem lībiešu zvejniekciemiem – Miķeļtorņi. Mūsu uzdevums bija caur ciema pagātni ielūkoties tā attīstībā un notikumos, kas cieši skāruši ciema iedzīvotājus un to saimniecisko dzīvi, parādīt situāciju, kas Miķeļtornī valda mūsdienās. Te lībieši vēl nav pavisam izzuduši - Ziemeķkurzemes biezie meži viņus ir pasargājuši. Taču, kas zina, kā veidosies vieta pie Irbes upes grīvas nākotnē?…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1131895
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties