Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:892836
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Būdams ģeniāls tēlnieks, gleznotājs, arhitekts un dzejnieks, Mikelandželo savā 89 gadus garajā mūžā kļuva par ietekmīgu personību, kuras mantojums līdz pat mūsdienām nav nevienu atstājis vienaldzīgu. Viņš dzimis Florences apkaimē dižciltīga ierēdņa ģimenē, agri apliecinājis māksliniecisku apdāvinātību un nodots mācībā pie gleznotāja D. Girlandajo.
13. gadu vecumā Mikelandželo pret savas ģimenes gribu kļuva par gleznotāja mācekli un pēc gada sāka apmeklēt tēlniecības skolu. Mikelandželo gribēja labi izprast cilvēka ķermeņa uzbūvi, tāpēc pētīja līķus slimnīcās. Iegūtās zināšanas ļāva viņam pārsteidzoši precīzi gleznot, zīmēt un veidot cilvēka ķermeni.
Taču māksliniekam bija smags raksturs. Viņš ātri iekarsa dusmās un bieži visur redzēja ienaidniekus. Kad Pāvests Jūlijs || 1508. g. lūdza viņu apgleznot savas kapelas griestus, Mikelandželo sadusmojās. Viņš domāja, ka tā ir sazvērestība, lai atturētu viņu tēlniecības. Bet Sikstas kapelu griestu gleznojumi kļuva par vienu no apbrīnotākajiem meistardarbiem mākslas vēsturē. Lai tos uzgleznotu, bija vajadzīgi četri gadi. Pēc tam Mikelandželo pāris gadus strādāja Sv. Pētera katedrālē Romā un bija viens no galvenajiem lieliskā kupola autoriem. Mikelandželo studēja Džoto un Mazačo freskas, taču Donatello (ap 1386-1466) darbu ietekmē par viņa lielāko mīlestību kļuva tēlniecība.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1138068
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties