Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:895162
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Romāns “Mērnieku laiki” atspoguļo klaušu laiku izbeigšanos un kapitālisma nostiprināšanās periodu Latvijas laukos, precīzāk, Piebalgā, Valķu miužā, kur zemes pārmērīšana notika no 1867.gada līdz 1873.gadam.
Manuprāt, šis romāns pelnījis atzinību, jo tas sniedz plašu ieskatu tā laika notikumos. Manī rodas pārlieība, ka pilnīgi visi notikumi ir patiesi, lai gan zinu, ka tas ir literārs darbs, kas balstīts uz reāliem notikumiem.
Romānu “Mērnieku laiki” īpašu padara tas, ka tajā atspoguļotie notikumi ir viegli sasaucami ar tagadni un mūsdienām. Par to liecina arī uzdevums analizēt šo darbu. Romānā spilgti atklājas tēlu raksturi, viegli saskatāmi raksturu tipi, kurus tēli godam pārstāv.
No pagātnes mantotās ekonomiskās likumsakarības mūsdienās nekur nav pazudušas, tās ir palikušas nemainīgas, tās nosaka mūsu rīcību daudzās situācijās.
Man šī romāna lasīšana sagādāja prieku. Bija interesanti sekot līdzi divu jaunu cilvēku mīlas stāstam, atklāt un atmaskot cilvēku savtīgo, nenovīdīgo un ļauno rīcību, atskārst, ka mums apkārt ir arī labi, patiesi sirnīgi un pašaizliedzīgi cilvēki, novērot, cik ļoti sabiedrība diktē noteikumus un izdara savus spriedumus, kas nevienmēr ir pamatoti, izzināt nelielu posmu no mūsu tautas vēstures.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties