Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:628375
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mēs zinām, ka laika, ko veltīt saviem bērniem, paliek arvien mazāk. Viņi zināmā mērā ir kļuvuši par TV un citu moderno tehnoloģiju manipulāciju upuriem.
Faktiski ar mediju starpniecību tiek mainīta vērtību un morāles orientācija sabiedrības uzskatos, tieši tāpēc mediju saturam ir liela nozīme. Īpaša loma šajos procesos ir masu saziņas līdzekļiem, kuri ir gan izziņas procesu veicinoši, gan - varētu pat teikt - iznīcinoši.
Mediji ir spēcīgs sabiedriskās domas veidotājs, un to satura kvalitāte būtiski ietekmē sabiedrības attīstību. Masu mediji producē noteiktus stereotipus gan uzvedībā, gan gaumē, tas attālina jauniešus no patiesās realitātes. Tur iekšā esmu tāds, bet izejot ārā esmu atkal cits. Pusaudzis, kura personība vēl tikai veidojas, patiesībā ir viegli aizskarams un ietekmējams. Tiek izvirzīti labas vai sliktas gaumes paraugi, kas reprezentē to vai citu sociālās dzīves, attiecību un izpausmju modeli.
Masu medijiem un pedagoga darbībai ir vairāk kopīgā nekā atšķirīgā. Abos gadījumos mēs varam runāt par informācijas sniedzēju, pasniegšanas veidu jeb metodi, par sniegto informāciju, informācijas saņēmēju un informācijas saņēmēja atbildes reakciju.
Internets ir viegli pieejams un vieš uzticību. Tomēr bērniem un jauniešiem internets nav tikai izklaides vai informācijas meklēšanas līdzeklis, bet arī socializācijas instruments. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1150359
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties