Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:237189
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Mēbeļu dizains    4
2.  Mēbeles un to veidi    7
1.1.  Sēdmēbeles interjerā    7
1.2.  Galdi, plaukti un skapji telpā    5
1.3.  Iebūvētās mēbeles    6
1.4.  Transformējamas un variējamas mēbeles    7
1.5.  Mēbeļu izvietošana    11
4.  Darba gaita    .12
5.  Izstrādājuma ekonomiskās izmaksas    13
  Secinājums un priekšlikumi    15
  Literatūra un avoti    16
Darba fragmentsAizvērt

Galvenā loma interjera veidošanā neapšaubāmi tiek atvēlēta tā arhitektoniskajam plānojumam, kas ir atkarīgs no platības gabarītiem un konfigurācijas. Mūsdienīgam interjeram jāatbilst diviem kritērijiem funkcionalitātei un praktiskumam. [7; 27]
Sabiedriskās telpas interjera veidošana nav atkarīga tikai no mēbelēm, bet arī no sienu, griestu, grīdas apdares, gaismas telpā un citiem kritērijiem.
Mēbeles mūsdienās ir tas bez kā cilvēks nevar iztikt, jo ar tām mēs sastopamies ikdienā – darbā, mājās, u.c., kā arī lietojam – sēžam, guļam, atpūšamies u.c. Tātad mūsdienās cilvēks bez mēbelēm nevar iztikt. Mēbeļu dizains mainās ik gadu iespaidojoties no modes, cilvēku vēlmēm, materiāla u.c.
Katram cilvēkam mājās ir nepieciešamas mēbeles, uz kurām viņš var atpūsties, gulēt, sēdēt, strādāt, u.c. Šīm mēbelēm jābūt ērtām, kuras cilvēks var atļauties savu finansiālo robežu iespējās, tā lai tās viņam patiktu un sagādātu ērtības to lietošanā.
Mājas kultūras izglītības katedrai ir nepieciešama sabiedriska telpa, kas savstarpēji savienojas ar citām telpām, kā arī kalpo kā vieta kur studenti var apsēsties gaidot lekciju, gūt jaunu informāciju par notiekošo u.c. Tāpēc autors uzskata, ka ir nepieciešamas mēbeles šajā telpā kuras sagādātu ērtības gan studentiem, gan viesiem kā arī pasniedzējiem.
Līdz ar to tika izvēlēta studiju projekta tēma „Mēbeļu grupu risinājums telpā”.
Pētījuma mērķis – izpētīt mēbeļu grupu risinājuma veidus sabiedriskā telpā.

Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tika izvirzīti sekojoši uzdevumi:
1)izpētīt literatūras avotus par attiecīgu tēmu;
2)izgatavot maketu;
3)apkopot un analizēt iegūtos rezultātus.
Visos laikmetos mēbelēm ir bijusi ne tikai funkcionāla, bet arī dekoratīva loma interjerā —tas attiecināms gan uz vienkāršu amatnieku ražojumiem, gan izcilu meistaru darinājumiem, kas līdzvērtīgi mākslas darbiem. Mūsdienīgam dizainam ir jāatbilst diviem kritērijiem funkcionalitātei un praktiskumam. [7;27]
Mēbeles ir viens no nozīmīgākajiem interjera elementiem, kas visātrāk at­spoguļo pārmaiņas sabiedrībā un ražošanas tehnoloģijās. Tās ir galvenā sasaiste starp cilvēku un viņu aptverošo lietu pasauli, kas liecina par lietotāja gaumi, zināšanām un sociālo statusu. Čārlzs Īmss uzskatīja, ka viss ir savstarpēji saistīts — cilvēki, idejas, objekti, un sasaistes kvalitāte ir atslēga visas dzīves kvalitātei. Sasaistes koncepcija ir būtiska jebkura izstrādājuma, arī mēbeļu dizainā. Funkcionālā līmeni saikne ar lietotāju tiek nodrošināta ar formas, ergonomikas likumu ievērošanu un izmantoto materiālu palīdzību. Tajā pašā laikā mēbeles vērtība ir saistīta ar lietotāju intelektuālā, emocionālā, estētiskā un arī zemapziņas līmenī.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties