Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:305344
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Firma “CB Tehnika” dibināta 1996.gadā kā SIA. Dibinātāji ir trīs fiziskas personas (rezidenti). Firmas pamatkapitāls – 2000 latu skaidrā naudā. 1998.gadā viens dalībnieks izstājies. Firmā ir trīs algoti darbinieki (grāmatvede, servisa mehāniķis, tirdzniecības aģents). Firma nodarbojas ar grunts blīvēšanas mašīnu tirdzniecību, īri un servisu, grīdu betona tehnoloģijas tirdzniecību, īri un servisu, grunšu un asfalta nostiprināšanai lietoto stingo georežģu tirdzniecību un projektēšanu.

Jebkuras attīstītas valsts labklājības pamats ir turīgs vidusslānis – cilvēki, kuri mazāk par 50% no saviem izdevumiem tērē ikdienas vajadzībām – pārtikai, transportam, komunālajiem (jāiekļaujas 30% ietvaros no pārējiem izdevumiem) un tamlīdzīgiem maksājumiem. Cilvēkiem, kuri šobrīd sāk darboties biznesā, ir ļoti ierobežotas iespējas uzsākt lielus projektus, tādēļ ka vairums lielo uzņēmumu Latvijā ir privatizēti (izņemot LATVENERGO, Latvijas Kuģniecība, Latvijas Dzelzceļš, Latvijas Gāze). Tādēļ ir jāsāk ar mazo biznesu. Pārejas ekonomikas valstīs, to skaitā arī Latvijā, pastāv daudzi faktori, kas kavē vidusslāņa attīstību. Tie ir: liels bezdarba līmenis, mazs budžets, mazas investīcijas infrastruktūras un uzņēmējdarbības videi, neattīstīts bizness.

Mana zinātniskā darba mērķis ir izpētīt, kā iekšējās un ārējās vides faktori ietekmē mazo uzņēmumu darbību un attīstību, kā modeli izmantojot firmu “CB Tehnika”. Es apskatīšu vispārējos faktorus, kas darbojas uz jebkuru mazo un vidējo uzņēmumu un tālāk izpētīšu šo faktoru ietekmi uz firmu “CB Tehnika”. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties