Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:956803
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Mazo un vidējo uzņēmumu vispārējs raksturojums    3
1.1.  Mazo un vidējo uzņēmuma būtība   
1.2.  Mazo un vidējo uzņēmumu priekšrocības un trūkumi   
1.3.  Mazo un vidējo uzņēmumu nozīme   
2.  MVU dibināšanas motivācija un to dinamika Latvijā   
2.1.  Dibināšanas motivācijas   
2.1.  MVU skaita dinamika Latvijā 2007.-2009.gadam   
3.  MVU atbalsta programmas   
3.1.  Latvijas Hipotēku un zemes bankas sadarbība ar MVU   
3.2.  Citas finanšu pieejamības   
  Secinājumi un priekšlikumi   
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi.
1. Maziem uzņēmumiem ir daudz priekšrocību. Tie var ātri ieviest jauninājumus, ātri īstenot pieņemtos lēmumus, komunikācija ar personālu ir tiešāka, darba attiecības ir elastīgākas, kam ir labvēlīgs iespaids uz morālo klimatu darbavietā, vadība ir tuvu pircējam un tirgum un var ātrāk reaģēt, pateicoties praktiskai pieredzei, zemākas izmaksas, jo administrācijas izmaksas ir zemas.
2. Attīstot mazos un vidējos uzņēmumus tiek risinātas vairākas ekonomiskās problēmas vienlaicīgi-tiek palielināta konkurences tirgū, ātrs inovāciju ieviešana process, vietējo resursu izmantošana, bezdarba samazināšanās, vietējā tirgus pārzināšana, reģionālās nevienlīdzības mazināšana, uz klientu vērsta pieeja.
3. Lai uzsāktu uzņēmējdarbību ir skaidri jāformulē ideja un mērķis, jābūt reāliem naudas līdzekļu avotiem, jāizvēlas darbības veidu, kurā ir visvairāk pieredzes un zināšanas, spēt cīnīties ar neveiksmēm un ticēt saviem spēkiem
4. Latvijas MVU skaita dinamikai no 2007.-2009.gadam ir tendence samazināties , bet 2010.gadā parādās ekonomikas atveseļošanas pazīmes, salīdzinot ar 2009.gadu uzņēmumu skaits ir pieaudzis par 46% .
5. Mazie un vidējie uzņēmumi veido vienu no ekonomikas balstiem Latvijā ekonomiski aktīvo MVU sadalījums: mikro uzņēmumi – 82,6%, mazie uzņēmumi – 14%, vidējie uzņēmumi – 2,9%, un tikai 0,5 % lielie uzņēmumi un tiek kopumā nodarbināti 69,9% no privātā sektorā strādājošajiem valstī.
6. Ministru kabinets 2004. gada 27. janvārī apstiprināja „Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības politikas pamatnostādnes”, tajā pašā gadā tikai apstiprināta „Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības programmu 2004.-2006. gadam” ,kā turpinājums šai programmai ir „Uzņēmējdarbības konkurētspējas veicināšanas un inovāciju programmu 2007.-2013. gadam”.
7. Apzinoties MVU lomu Latvijas tautsaimniecības izaugsmē, Latvijas Hipotēku un zemes banka pastiprināti pievērš uzmanību to attīstībai, stimulējot ES fondu un valsts atbalsta piesaisti, pilnveidojot kredītu garantiju sistēmu un aktivizējot sadarbību ar MVU atbalsta institūcijām.
8. Latvijas Hipotēku un zemes bankas darbības ietvaros uzņēmējdarbības atbalsta funkciju nostiprināšanai un izaugsmei izveidota atsevišķa struktūrvienība atbalstu programma pārvalde „Altum”. „Altum” realizē Eiropas Savienības projektus, lauksaimnieku aizdevumu fondus, kredītu fondus u.c.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1245224
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties