Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:503205
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kopš pārmaiņu procesa sākuma Centrālās un Austrumu Eiropas valstis pirms vairāk nekā desmit gadiem, šo valstu ekonomikas pārdzīvojušas milzīgas izmaiņas. Lielos valsts uzņēmumus privatizēja un tūkstošiem strādājošo atlaida. Šo procesu varēja kompensēt tikai ar iespaidīgu uzplaukumu mazo un vidējo uzņēmumu radīšanas procesa. Īpašas pārmaiņas skārušas tādas valstis kā Bulgāriju, Rumāniju, Slovākiju un Čehiju, jo tur pirms ekonomisko reformu sakuma nepastāvēja nekāda veida privāta uzņēmējdarbība. Latvijā šī situācija bija līdzīga.
Šis iespaidīgais uzplaukums tomēr nedrīkst novērst uzmanību no milzīgajām problēmām, ar kuram saskārās jaunizveidotie uzņēmumi praktiski visās Centrālās un Austrumu Eiropas valstīs, tajā skaitā arī Latvijā. Kamēr ārzemju investori piedzīvo nodokļu atvieglojumus un valsts uzņēmumiem piešķir subsīdijas, vietējiem jaunizveidotiem uzņēmumiem jātiek galā ar veselu problēmu kopumu, piemēram finansu avotu trūkumu, grūtības atrast kvalificētu darba spēku, valdības atbalsta trūkums, laikietilpīgas birokrātiskas procedūras un pastāvīgi mainīga likumdošanas vide.
Mazie un vidējie uzņēmumi ir tirgus ekonomikas svarīgākie elementi un elastīgākā uzņēmējdarbības forma. To dibināšana un attīstība ir labvēlīgas ekonomiskās vides svarīgs nosacījums, kas veicina konkurenci, valsts iekšzemes kopprodukta veidošanos un valsts attīstību. To dibināšana un attīstība ir labvēlīgas ekonomiskās vides būtisks nosacījums, kas veicina ne tikai konkurenci, bet arī dažādāku preču un pakalpojumu piedāvājumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1207541
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties