Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:202092
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kopsavilkums    3
  Ievads    4
1.  Vispārējās un saimnieciskās aviācijas raksturojums    6
2.  Mazo lidmašīnu satiksmes rakstura iezīmes Eiropā    10
3.  Ar mazās aviācijas biznesu saistītā Latvijas likumdošana    19
4.  Aviācijas attīstība Latvijas valsts plānošanas dokumentos    23
5.  Baltijas valstu mazās aviācijas piedāvājums un raksturojums    28
5.1  Latvijas mazās aviācija piedāvājums    28
5.2  Igaunijas piedāvājums    34
5.3  Lietuvas piedāvājums    37
6.  Baltijas valstu mazās aviācijas uzņēmumu salīdzinājums un priekšlikumi iespējām tūrismā    40
  Nobeigums    43
  Izmantoto avotu saraksts    45
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Gada projekta „Mazās aviācijas bizness Baltijas valstīs” mērķis bija savākt un sistematizēt informāciju par mazās aviācijas biznesu Baltijas valstīs un izstrādāt priekšlikumus tā iespējām tūrismā.
Lai varētu veikt analīzi par Baltijas mazās aviācijas biznesu, vispirms tika apkopota pieejamā informācija par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mazās aviācijas biznesa piedāvājumu. Informācijas iegūšanai tika izmantota interneta resursu apstrāde, intervijas un e-pastu intervijas. Vadoties pēc iegūtās informācijas tika veikta patreizējās situācijas analīze un tika identificētas atšķirības Baltijas valstu mazās aviācijas piedāvājumā, kā arī identificētas Latvijas mazās aviācijas nākotnes iespējas.
Darba pirmajā nodaļā autori izvērtēja mazās aviācijas lomu vispārējā aviācijā. Autori guva ieskatu vispārējās aviācija daudzveidībā un aspektos, ko tā ietver.
Otrajā nodaļā tika aprakstīta mazo lidmašīnu satiksmes iezīmes Eiropā. Autori iepazinās ar mazo aviāciju saistītajām aktualitātēm un problēmām Eiropas gaisa satiksmes kontroles sistēmā un ar pētījumiem, kas tiek veikti šo problēmu risināšanai un jauna veida gaisa vadības sistēmas izveidei
Autori veica Latvijas valsts likumdošanas izpēti, kas skar mazās aviācijas biznesu. Tika apskatīti Latvijā spēkā esošie ar aviāciju saistītie likumi.
Ceturtajā nodaļā autori iepazinās ar Latvijas valsts plānošanas dokumentiem un to nostāju saistībā ar mazo aviāciju valstī. Tika izpētīti piecu plānošanas reģionu plānošanas dokumenti.
Darba piektajā nodaļā autori apkopoja Latvijas, Igaunijas un Lietuvas mazās aviācijas uzņēmumus, aeroklubus, īsi raksturoja katru mazās aviācijas uzņēmumu un apsekoja to piedāvājumu tūrismā.


Ievads
Mazās aviācijas nozīme pasaulē ir neatsverama. Tā ir vispārējās aviācijas neatņemama sastāvdaļa. Patlaban mazā aviācija ir izplatīts transporta, sporta, izklaides un atpūtas veids. Mazās aviācijas bizness savukārt ir vienojošais elements, kas virza mazās aviācijas asinis – mazos lidaparātus.
Gada projekta autori turpināja jau iepriekšējā gadā aizsākto tēmu par mazajiem lidlaukiem Vidzemē, izvēršot to plašāk – Baltijas valstu mērogā, šajā reizē apskatot vispārējo aviāciju no mazās aviācijas biznesa viedokļa.
Baltijas valstis vienlaicīgi ieguva brīvību sabrūkot Padomju Savienībai deviņdesmito gadu sākumā, kas novietoja katru no šīm valstīm vienādā starta pozīcijā, saistībā ar mazo aviāciju. Infrastruktūra tika mantota no Padomju Savienības.
Jau pagājušā gada pētījumā noskaidrots, ka mazā aviācija nav tikai bagātu cilvēku hobijs, ar to var nodarboties ikviens. Gadiem ejot, mazā aviācija kļūst aizvien pieejamāka. Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir mazās aviācijas uzņēmumi, kas piedāvā savus pakalpojumus interesentiem.
Darba mērķis bija savākt un sistematizēt informāciju par mazās aviācijas biznesu Baltijas valstīs un izstrādāt priekšlikumus tā iespējām tūrismā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1143905
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties