Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:931826
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  ANALĪTISKĀ DAĻA    4
1.1.  Uzņēmuma apraksts    4
1.2.  Pakalpojuma sniegšanas pamatojums    5
2.1.  Konkurence    6
2.2.  SVID analīze    6
2.3.  Uzņēmuma darbinieki un darba samaksa    8
2.4.  Uzņēmuma izmaksu plāns    9
2.5.  Peļņas vai zaudējumu aprēķins    11
2.6.  Rentabilitātes rādītāji    13
  Secinājumi un priekšlikumi    14
  Bibliogrāfiskais saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Daudzi cilvēki vēlas uzsākt savu uzņēmējdarbību un pelnīt ar to naudu, bet ne visi pareizi aprēķina un apsver plānotās izmaksas un ieņēmumus, kas saistītas ar šo uzņēmējdarbību un līdz ar to šī uzņēmējdarbība ātri vien nonāk uz bankrota robežas, jo īstenā situācija neatbilst plānotajai.
Pirms vispār ko plānot, ir rūpīgi jāapsver, vai vispār tava uzņēmējdarbība kādam ir vajadzīga un vai cilvēki būs ieinteresēti par to maksāt tevis iecerēto cenu. Rūpīgi jāizvērtē visi konkurenti un jāzina to plusi un mīnusi, lai viņus pārspētu un turpmāk klienti grieztos tieši pie tevis.
Savā ieskaites darbā autore izskatīja iespēju atvērt Ekoproduktu veikaliņu ar Latvijā audzētiem un gatavotiem ekoloģiski tīriem produktiem. Šādi produkti cilvēkiem ir nepieciešami, ņemot vērā veselīgā dzīvesveida kulta popularizēšanu mūsdienās. Katrs no mums vēlas būt vesels un zināt, ko viņš apēd. Pērkot pārtiku lielveikalos ar visiem tiem ķīmiskajiem piemaisījumiem, mums nav ne jausmas, ko apēdam un kādu iespaidu tas atstāj uz mūsu veselību. Kā zināms, katram no mums sava veselība ir visdārgākā, jo bez tās mēs neesam nekas un nekam citam tad vairs dzīvē nav jēgas.
Savā ieskaites darbā autore izskata iespējamos konkurentus un salīdzina to preces ar uzņēmuma piedāvātajām precēm, nonākot pie secinājumiem, kas būtu jāpilnveido un jāuzlabo, lai pārspētu konkurentus un no kā būtu jāizvairās. Ar plānotiem datiem, izmantojot periodizmaksu metodi, tiek aprēķināta uzņēmuma peļņa vai zaudējumi.

Ieskaites darba mērķis ir:

• izplānot uzņēmuma darbību;
• uzzināt, vai uzņēmumam būs peļņa vai zaudējumi;
• nonākt pie secinājuma, vai šis uzņēmums ir spējīgs pastāvēt.

ANALĪTISKĀ DAĻA
1.1. Uzņēmuma apraksts
Uzņēmums IU „ABC” sāk savu darbību 2010.gada februārī un nodarbojas ar bioloģiski audzētu produktu tirdzniecību. Uzņēmums piedāvā bioloģiski audzētus (ekoloģiski tīrus) produktus, kas audzēti, iegūti, ražoti ar bioloģiskās lauksaimniecības metodēm, kā arī dažus citus videi un veselībai draudzīgus produktus.
Lai uzsāktu savu darbību, uzņēmumā tiek ieguldīts statūtu kapitāls 23 300 Ls apjomā. Šī summa nav ņemta kredītā, jo pašam uzņēmuma īpašniekam bija tādā apjomā brīvie naudas līdzekļi.
Uzņēmums atrodas nomātās telpās, par kurām katru mēnesi maksā nomas maksu. Vēl katru mēnesi tiek maksāta maksa par komunālajiem pakalpojumiem un darba alga veikala pārdevējām un grāmatvedei.
Tā kā uzņēmums ir neliels, pagaidām ar administrācijas lietām nodarbojas pats īpašnieks un nav jāalgo papildus darbinieki šādām vajadzībām. Viņš par šo darbu algu nesaņem, bet izņem pats no uzņēmuma naudas naudu personīgam patēriņam reizi mēnesī pēc saviem ieskatiem.
Katru mēnesi tiek iepirkti materiāli pārdošanai. Visi izdevumi un ieņēmumi tiek atspoguļoti naudas plūsmā. Peļņas vai zaudējumu aprēķins tiek aprēķināts pēc periodizmaksu metodes.
Nākotnē uzņēmums plāno, ka iekaros Baltijas tirgu ar savu ekoproduktu plašo sortimentu un augstvērtīgo kvalitāti.
Uzņēmuma misija ir sniegt patērētājiem augstvērtīgus un 100% dabiskus Latvijā ražotus un pārstrādātus produktus.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties