Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:816264
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    5
  KOPĒJIE NORĀDĪJUMI    5
  virpošanas un izvirpošanas griešanas režīmu APRĒĶINĀŠANA    6
  urbšanas un pārurbšanas griešanas režīmu aprēķināšana    15
  frēzēšanas griešanas režīmu aprēķināšana    19
  slīpēšanas griešanas režīmu aprēķināšana    23
  Izmantotie informācijas avoti    29
Darba fragmentsAizvērt

Aprēķini sevī ietver četru uzdevumu atrisināšanu balstoties uz vienas sagataves apstrādi. Darbs sevī ietver: griešanas režīmu aprēķinus virpošanai, urbšanai, frēzēšanai un slīpēšanai. Uzdevuma numurs (variants) tiek izvēlēts saskaņā ar studenta apliecības diviem pēdējiem cipariem, vai saskaņā ar trīs pēdējo ciparu summu. Studentiem neklātniekiem uzdevums tiek formāli sadalīts divās daļās. Pirmā daļa ietver sevī griešanas režīmu aprēķināšanu virpošanā un urbšanā, otrā daļa – griešanas režīmu aprēķināšanu frēzēšanā un slīpēšanā. Sākumā nepieciešams noskaidrot un uzrakstīt uzdevumā dotos lielumus un nosacījumus, kā arī jāizveido sagataves skice un faktiskās detaļas skice ar nepieciešamajiem izmēriem. Aprēķinus nepieciešams veikt pilnā apjomā. Nepieciešams sniegt to vai citu parametru izvēles pamatojumu un sniegt atbilstošas atsauces uz mācību līdzekļa atbilstošu tabulu vai citu izmantoto mācību literatūru. Nepieciešams uzskicēt izvēlēto griežņu, urbju un frēžu pilnvērtīgas skices, kā arī tās daļas kuras raksturo griezošās plāksnītes skaidvirsmu formu un leņķu parametrus. Apstrādes skicē jānorāda apstrādes kinemātika un apskatītajā operācijā iegūtā precizitātes kvalitāte un raupjums Ra, sagataves un instrumenta nostiprinājums. Instrumentam jābūt 5··10 mm atvirzītam no apstrādes joslas. Izmantojot dažādus datu avotus, nepieciešams sekot, lai tiktu izmantotas vienas un tās pašas lielumu mērvienības.
Izpildīto darbu novērtē katedras pasniedzējs. Ja uzdevuma risinājums dots nepilnīgi, ir nepilnīga aprēķinu veikšanas secība, aprēķinos pieļautas kļūdas, skices izpildītas pavirši, tad pasniedzējs izsniedz šo darbu atkārtotai pārstrādāšanai un papildināšanai.
Griešanas režīmu aprēķināšanā ar datoru, izmanto atsevišķu lietotāja instrukciju. Pārējās prasības uzdevuma noformēšanā paliek tādas pašas. Uzdevumam klāt tiek pievienota izdruka.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties