Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:252328
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Masu saziņas līdzekļi    4
2.  Masu saziņas līdzekļu ietekme    5
3.  Masu saziņas līdzekļu neatkarība    6
4.  Politika un masu saziņas līdzekļi    7
5.  Valsts līdzdalība masu saziņas līdzekļu darbībā    9
6.  Atklātā un slēptā politiskā reklāma masu saziņas līdzekļos    11
  Secinājumi    13
  Avotu un izmantotās literatūras saraksts    14
Darba fragmentsAizvērt

1. Masu saziņas līdzekļi
Latviešu valodā tiek lietoti dažādi formulējumi un definīcijas, kas apzīmē masu saziņas līdzekļus. Īsu un kodolīgu definējumu ir devuši grāmatas ”Politika un tiesības” autori: “Masu saziņas līdzekļi (arī plašsaziņas līdzekļi, masu informācijas līdzekļi, mediji) – periodiski publiskotas informācijas nesēji. Pastāv elektroniski un iespiedformātā.[3,135] Manuprāt, vēl jāpiebilst, ka masu saziņas līdzekļu galvenais mērķis un nolūks ir informācijas sniegšana sabiedrībai.
Sandra Veinberga, profesionāla žurnāliste, raksta, ka ”žurnālistu uzdevums ir kritiski, analītiski un ar konkrētu mērķi izplatīt sabiedrībā svarīgu informāciju 1) informēt; 2) analizēt; 3) vērtējoši komentēt faktus un notikumus, kas būtiski skar līdzpilsoņu dzīvi; 4) izklaidēt (atkrīt ziņu un analītiskajā žurnālistikā)”.[5,37]
Mēdz teikt, ka pastāvēs tas, kas mainīsies. Arī “informācijas līdzekļi laika gaitā ir attīstījušies no ziņojuma sienas Senajā Grieķijā un Romā, kur katrs pilsonis varēja uzrakstīt paziņojumu, līdz mūsdienu saziņas līdzekļu impērijām, kuru apgrozījums sasniedz miljardus ASV dolāru”.[3,135] Šobrīd informācija ar masu saziņas līdzekļu palīdzību pie indivīda nokļūst gan rakstveidā (avīzes, žurnāli), gan ar attēlu un skaņu (televīzija), gan tikai ar skaņas palīdzību (radio), gan ar interneta palīdzību. Līdzās “drukātajiem” medijiem – laikrakstiem un žurnāliem – ļoti strauji arvien lielāku nozīmi iegūst tādi masu informācijas līdzekļi kā televīzija un internets, jo ar to palīdzību ziņas var, pirmkārt, izplatīt nekavējoties un, otrkārt, tās sasniedz plašu auditoriju.
Globālais tīmeklis – internets – turpina iekarot arvien lielāku popularitāti cilvēku vidū, jo ar tā palīdzību var saņemt aktuālu informāciju, lasīt laikrakstus, izteikt savu viedokli dažādās diskusijās, meklēt nepieciešamo informāciju mājas lapās un interneta portālos. Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ir rosinājuši likumdošanā veikt izmaiņas, paredzot, ka arī interneta mājaslapas ir masu saziņas līdzeklis.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties