Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:445857
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.08.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 33 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
1. Kvalitatīvajā pētījuma metodē piedalījās 7 respondenti no Rīgas slimnīcas X, mugurkaula un locītavu ķirurģijas nodaļa, vecumā no 45 – 72 gadiem. Analizējot jautājumu par subjektīvajām sūdzībām, kā primārā sūdzība visiem respondentiem pirmsoperācijas periodā bija sāpes, galvenokārt muguras sāpes, kas apgrūtina pacienta ikdienas dzīvesveidu.
2. Gandrīz visiem respondentiem bija sūdzības, izņemot vienu, kuram sūdzību nebija, pārējie kā galveno subjektīvo sūdzību atzīmēja muguras sāpes, kuru dēļ esot bijis grūti atrast piemērotu pozīciju. Savukārt divi respondenti periodā saskārās ar sliktu dūšu.
3. Sāpju izvērtēšana un kupēšana ir viens no masiera pamatpienākumiem. Masiera aprūpē neizmanto sāpju skalu, bet gan novērtē pacientu pēc subjektīvajām sūdzībām un ievada pretsāpju medikamentus.
4. Analizējot respondentu sniegtās atbildes uz jautājumu, kādi ir māsu galvenie pienākumi aprūpē pēc diska trūces operācijas, tad visi pacienti kā primāro māsu pienākumu akcentēja - mazināt sāpes. aprūpē sāpju mazināšana ir māsu primārais un galvenais pienākums, lai pacients pēc iespējas ātrāk atgūtu neatkarību, uzlabotu dzīves un darba kvalitāti.
5. aprūpē pacienti kā svarīgāko procedūru atzīmēja medikamentozo terapiju, kas balstīta uz pretsāpju medikamentiem, i/v medikamentiem un antibiotikām brūces profilaksei, svarīgu nozīmi piešķir arī brūces aprūpei.
6. Pacienta izglītošana ir viena no māsu svarīgākajiem pienākumiem un no tā cik pacients būs informēts un zinošs ir atkarīgs atveseļošanās process un pacienta uzturēšanās nodaļā. Vidēji pēc starpskriemeļu diska trūces operācijas pacienti stacionārā uzturās 4 – 5 dienas.
7. Pacienta aktivizācija ir neatņemama sastāvdaļa periodā, lai veicinātu atveseļošanās procesu, ko nodrošina fizioterapeits, galvenokārt pirmajā dienā, parāda un izskaidro kā pareizi jāceļas, jāstaigā izmantojot augsto staigāšanas rāmi, elpošanas vingrinājumi pneimonijas profilaksei, parāda, kādi vingrojumi būtu vēlami periodā nekaitējot mugurai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties