Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:818421
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Skorsēze un Roberts De Niro liek skatītājam apzināties šo savu pusi, pārdomāt savus uzskatus un uzvedības modeļus, kurus piekopj, kā arī, apzināties šīs negatīvās puses iemeslus, iznākumus un kā cilvēki ar tiem tiek galā.
Skorsēzes filmās attēlojas viņa paša pieredze, piedzīvotais, pārdzīvotais, kā arī viņa paša personības iezīmes. Sākot ar Ņujorkas ielām, uz kurām pats uzauga, reliģisku pieredzi filmās, beidzot ar atsaucēm no filmu vēstures un dokumentālām filmām par pašam interesējošām mūzikas grupām. Tāpat Skorsēze pats bieži parādās savās filmās spēlējot kādu lomu. Filmām raksturīgas ekspresionisma iezīmes. Bieži, lai veidotu specifiski nepieciešamo sajūtu, palēlina ainas (slow motion), kadrus iesaldē (freeze frames), kameras kustību pakārto galvenajam varonim, kadrus ritmiski rediģē, izmanto perspektīvas un rokmūziku, bieži vien, lai radītu ironiju. Pazīstami personāži viņa filmās ir nepatīkams galvenais varonis, ko bieži vien atveido Roberts Deniro. Šis tēls agresīvs, nesaistošs, nerada vēlmi ar to asociēties, bet filmas gaitā rada izpratni par sevi. Tāpat pazīstams tēls viņa filmās ir neaizsniedzamā blondīne, sieviete, kas galvenajam varonim liek izprast savas ēnas puses, apzināties savas vājās puses. Sieviete, kas tiek idealizēta, uztverta kā nepieejama, perfekcionēta. Pazīstama ir arī ģimenes struktūra, bieži vien mafijas bandās, kur pastāv gan tēva figūra, gan brāļu figūras. Kā arī, bieži attēlota galvenā varoņa pašdestrukcija. Skorsēze savās filmās ieliek daļu savas dzīves pieredzes, daļu filmu vēstures, kā arī pievērš uzmanību gan cilvēku savstarpējām attiecībām, gan attiecībām ar sevi.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties