Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:581213
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas valsts ir dibināta 1918. gada 18. novembrī. Tās galvaspilsēta ir Rīga. Latvijas Republika ir neatkarīga, demokrātiska valsts, kuras likumdošanas vara ir vienpalātu augstākā padome – Saeima. Latvijas teritoriāli administratīvais iedalījums – 26 lauku rajoni, 496 pagasti, 7 valsts nozīmes pilsētas (Rīga, Daugavpils, Liepāja, Jelgava, Jūrmala, Ventspils, Rēzekne). Valsts prezidente ir Vaira Vīķe-Freiberga. Latvijas naudas vienība ir lats, kurā ir simts santīmu. Latvijas teritorijas platība ir 64589 km2, tai skaitā sauszeme – 62046 km2, iekšējie ūdeņi – 2543 km2. Teritorijas garums no ziemeļiem uz dienvidiem ir 210 km, no rietumiem uz austrumiem – 450 km.
Latvijas augstākais punkts ir Gaiziņkalns – 311,6 m v.j.l. Garākā upe Latvijas teritorijā ir Gauja – 452 km. Daugavas kopgarums ir 1005 km, bet Latvijas teritorijā – 352 km. Lielākais ezers pēc platības ir Lubāns – 80 km2. Dziļākais Latvijas ezers ir Drīdzis – 65,1 m. Nacionālie parki – Gaujas nacionālais parks un Ķemeru nacionālais parks, rezervāti – Moricsalas, Slīteres, Grīņu, Krustkalnu un Teiču.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties