Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:534531
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  K.Marksa sociālpolitiskās mācības teorētiskie aspekti    4
2.  Marksisma valsts rašanās teorijas raksturojums    7
3.  Marksisma teorijas praktiskā realizācija konkrētās valstīs    9
  Secinājumi    11
  Izmantota literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Šajā referāta izskatīti marksisma sociālpolitiskas mācības teorētiskie aspekti, tiek raksturota valsts veidošanas teorija no marksisma redzes punkta un noteikta marksisma realizācija konkrētajos valstīs, tiešam PSRS.
1. Referātā tuvāk apskatīti K. Marksa sociālpolitiskas mācības teorētiskie aspekti. Tie ir trīs punkti uz kuriem balstās marksisma mācība, tas ir šķiru ciņa, sociālisms un komunisms. Tie ir trīs soli priekš ideālas valsta izveidošanai, bet diemžēl šī ideja ir aplama un nekad nebūs realizēta, jo sabiedrībā vienmēr būs šķiru ciņa, tāpēc ka katrs cilvēks ir indivīds un grib sev labākus dzīves apstākļus. Komunismu cilvēce arī nekad nesasnigs, jo katrs cilvēks grib savas personīgas lietas, nevis kopīgas.
2. No K. Marksa viedokļa valsts rodas šķiru cīņas dēļ. Valsts ir ekonomiski valdošās šķiras politiska organizācija, varas ierocis, ar kura palīdzību tā īsteno sabiedrības vadīšanu un apspiež savas šķiras pretiniekus. Balstās uz ekonomisko determinismu un šķiru pretrunām. Saskaņā ar šo teoriju pēc šķiru izzušanas valstij jāatmirst un to nomainītu pašregulējoša komunistiskā sabiedrība.
3. PSRS iekārta bija balstīta uz marksisma mācības likumiem, jo Ļeņins bija viens no galvenajiem marksisma piekritējiem, pastāv arī tāds formulējums ka "ļeņinisms". Tie likumi nebija tik slikti un nesasniedzami, jo PSRS pastāvēja 70 gadi un tas nav mazs gadu skaits. Tos likumus jāpārstrādā un tad varbūt cilvēce sasniegs to ideālo sabiedrību un valsti, kurā būs pilnīga brīvība un drošība.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties