Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:306978
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viņa dziedāšanas nav īsti dziedāšana un ne īsti runāšana. Tas, kā viņš izmanto ģitāru tiek salīdzināts ar to it kā viņš pievieno vēl vienu papildus balsi savām dziesmām.
Viņš ir vairāk zināms, kā vadošais ģitārists un vokālists Dire Straits grupā, taču viņš darbojas arī solo. Uz doto momentu, viņam jau ir vairāki solo albūmi. Vēl viņš sadarbojās ar dažādiem mūziķiem ieskaitot Bob Dylan, Eric Clapton, Chet Atkins, Tina Turner u. c. Turklāt viņš ir vairāku kinofilmu mūzikas autors Local Hero, The Princess Bride, Last Exit to Brooklyn u. c.Marks Nopflers ir ebreju arhitekta dēls, kura simpātijas komunistiskajam režīmam piespieda bēgt no Vācijas fašistiskā režīma uz Ungāriju. Kad Nopfleram bija aptuveni 9 gadi, viņa ģimene pārvācās uz Ņūkāslu Anglijas ziemeļrietumos.
Viņu iedvesmoja paša onkulis Kingslijs, kurš spēlēja mutes harmonikas un bugi-vugi klavieres. Vēlāk, savos tīņa gados Marks sapņoja nopirkt sev dārgo flamingo – rozās krāsas Fender Stratocaster, taču viņam nācās samierināties ar ģitāru, kura maksāja 50£. Tāpat kā citi Anglijas skolnieki 1960. gados, viņš mācījās spēlēt ģitāru spēlējot dažādās grupās ar sev līdzīgajiem un klausoties tādus ģitāristus kā Chet Atkins, Scotty Moore, Jimi Hendrix, Django Reinhardt un James Burton.
Skolā Nopfleram labi veicās ar angļu valodu un 1967. gadā viņš uzsāk žurnālistikas studijas Harlovas Tehniskajā Koledžā. Taču pabeidzot pirmo studiju gadu, viņš saņem jaunākā reportiera darbu Līdsas vakara avīzē. Pēc diviem gadiem viņš nolemj atsākt studijas un iestājas Līdsas Universitātē, kurā arī saņem zinātnisko grādu angļu valodā. Dzīvojot Līdsā viņš satika vietējo blūza ģitāristu un dziedātāju – Stīvu Filipsu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1173164
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties