Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:321413
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
1.  INFORMĀCIJA PAR UZŅĒMUMU   
1.1.  Uzņēmuma apraksts   
1.2.  Uzņēmuma struktūra   
1.3.  Uzņēmuma strādājošo funkcijas un pienākumi   
1.4.  Personāla atlase   
2.  TIRGUS IZPĒTE   
2.1.  Tirgus izpētes mērķis   
2.2.  Tirgus izpētes informācijas avoti   
3.  PREČU UN PAKALPOJUMU SORTIMENTS   
3.1.  Preces kvalitāte   
3.2.  Preces īpatnības   
3.3.  Preces stils (dizains)   
4.  RAŽOŠANAS UN DARBA ORGANIZĀCIJA   
5.  STRATĒĢISKĀ PLĀNOŠANA   
5.1.  Uzņēmuma ārējās vides analīze   
5.2.  Uzņēmuma iekšējās stiprās un ārējās puses   
6.  KLIENTŪRA UN PATĒRĒTĀJI   
7.  KONKURENTI   
8.  PREČU (PAKALPOJUMU) SORTIMENTS UN ATLAIDES   
9.  REKLĀMA   
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI   
Darba fragmentsAizvērt

Mārketings - nozīmē izpētīt tirgu, izvizīt mērķus un uzdevumus, izmantot dažādas pārliecināšanas metodes, lai pārdotu mūsu sniegtos pakalpojumus. Pamatojoties uz mārketinga praksi, tas ir process, kas palīdz citiem novērtēt jūsu pakalpojumus (Ēaks Heinrihs). Mārketings ir vajadzīgs tāpēc, lai aptvertu pēc iespējas lielāku skaitu cilvēku, neatkarīgi no tā, kur viņi dzîvo. Plānveidīgi un konsekventi nodarbojoties ar mārketingu, pilnveidojot savas iemaņas šjā jomā un uzkrājot pieredzi, mūsu slodze darbā kļūst vienmērīgāka. Mārketings tāpat kā ikviena zinātne prasa plānošnu, analīzi un disciplīnu. Mārketings tāpat kā ikviena māksla prasa iedvesmu un jaunradi. Lai vadītu mārketinga procesu ir nepieciešams plāns. Tas palīdzēs rast visiedarbīgākās mārketinga metodes un paņēmienus, bet šī plāna izstrādāšanas procesā mēs iegūstam ārkārtīgi plašu informāciju par firmas neizmantotajām rezervēm. Mārketings nozīmē “darbu ar tirgu”, un ietver sevī kā tirgzinību, tā tirgvedību. Tas jau divdesmitajā gadsimtā tika iekļauts Amerikas Savienoto Valstu universitāšu mācību programmās, pēc kurām gatavoja menedžerus un citus speciālistus pārvaldes jomās. Pēc tam lekciju kursi par mārketingu sāka plaši izplatīties Eiropas augstākajās mācību iestādēs un dažādās uzņēmējdarbības skolās.
Vajadzība pēc mārketinga jautājumu teorētiskās izpētes un praktisko zināšanu apguves rodas līdz ar tirgus vētraino attīstību. Tirgus apstākļos nevienu pārvaldniecisko lēmumu nevar pieņemt, neievērojot tirgus attīstības tendences un nemodelējot pircēju uzvedību attiecībā pret konkrētajām precēm. Bez tā uzņēmējdarbības mērķi netiks sasniegti.
Taču pāriet uz attīstītu tirgu nav nemaz tik vienkārši. Nevar no rīta pamosties un ieraudzīt pilnus plauktus lētu preču. Tirgus - tā ir realitāte, turklāt nežēlīga, kur saduras daudzas inereses un kļūdīšanās draud ar ienākumu zaudēšanu vai pat bankrotu.
Šī kursa darba mērķis ir novērtēt konkrēta uzņēmuma faktisko peču un pakalpojumu klāstu, tirgus tendences analizēšana, nepieciešamās izmaiņas māketinga stratēģijā, taktikā, izpētīt tirgus apjomu. Analīzes rezultātā tiek noteiktas preču sortimenta izmaiņas kā arī uzņēmuma tiešo konkurentu noteikšana un cīņa ar tiem.
Mūsu organizācija ir dzīvokļu saimniecības pārvalde, kuras darbības sfēra ir 150 dzīvojamo namu apsaimniekošana (t.sk. 100 ir 24 un vairāk dzīvokļu nami) kā arī tirdzniecība ar santehnikas precēm, galdniecības izstrādājumiem. Paralēli tam visam tiek piedāvāti maksas pakalpojumi visai pilsētai (santehnikas darbi, galdnieku, dzīvokļu remontu un skārdnieku - jumiķu pakalpojumi). Uzņēmums pašlaik gatavojas mainīt savu statusu un pārveidoties par sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Cēsu nami”, bet ka jau tālāk tekstā minēšu vairāk uzmanību pievērsīšu veikalam – salonam “Lora”. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1177471
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties