Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:129087
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Tirgus apskats    5
  Plāna mērķi    7
  Darbības programma    7
  Kontrole    9
  Secinājumi un priekšlikumi    11
  Izmantotās literatūras saraksts    12
Darba fragmentsAizvērt

Tirgus apskats

Pašreizējās situācijas aplūkošana un izvērtēšana.
Firma, kurā es strādāju nedaudz vairāk par vienu gadu, nodarbojas ar medicīnas aparatūras tirdzniecību un apkalpošanu. SIA tika dibināts 1992. gadā un tajā pastāvīgi strādā 20 cilvēki. Šī firma ir viena no pirmajām, kas sāka darboties šajā jomā un guva ievērojamos panākumus. Pēc tam firma sadalījās vairākās daļās un tas izraisija krīzi, kas draudēja nogremdēt palikušo uzņēmuma daļu. Gandrīz pusotru gadu firma atradās krituma stadijā, bet tomēr tai izdevās izdzīvot un tagad tā atkal atgūst konkurētspēju.
Firmas pamatdarbība ir saistīta ar jaunās un lietotās medicīnas aparatūras pārdošanu un servisu. Mūsu firma orientējas uz rentgena diagnostikas aparātiem un palīgiekārtām, kas ir saistītas ar tiem. Lietotas medicīnas iekārtas tiek iepirktas ārzemēs, pārsvarā Vācijā vai Skandināvijas valstīs, un vēlāk ar mūsu speciālistu palīdzību remontētas un atjaunotas. Šo iekārtu ražotāji ir gan plaši pazīstamās pasaulē firmas, tādas kā Siemens, Philips, Toshiba, General Electric, gan mazāk pazīstamās itāļu un vācu firmas. Mūsu speciālisti pārsvarā darbojas ar Siemens un Philips aparatūru, jo tā jau ir labi pazīstama un pārbaudīta tehnika.
Firma ir mēģinājusi iekarot arī Igaunijas un Lietuvas tirgus, bet tas nebija īpaši izdevīgi. Igaunijā priekšroku dod vietējām firmām, kas ar zemākām cenām neatstāj iespējas konkurēt vietējā tirgū. Arī Lietuvā ir līdzīga situācija – kaut arī mums bija pāris montāžas, tās nebija izdevīgas un firmas vadība pamazām atteicās no mēģinājumiem iekarot kādu tirgus daļu arī šeit. Tāpēc tagad visa firmas darbība notiek Latvijas tirgū.
Lietotu iekārtu pārdošana ir galvenais firmas ienākumu avots, jo klienti ir slimnīcas un poliklīnikas. Bet lielākāi daļai no šīm iestādēm (izņemot privātās prakses un poliklīnikas) ir jādzīvo no valsts budžeta, kas ir niecīgs. Protams, ir skaidrs, ka šie klienti pārsvarā nav maksātspējīgi, jo, piemēram, lietotas rentgena diagnostikas iekārtas maksā ap 20000 – 30000 latu, bet jaunas – ap 80000 un vairāk. Tāpēc mūsu firma cenšas piedāvāt klientiem dažādus komplektācijas variantus un apmaksas termiņus. Lielākā klientu daļa var atļauties iegādāties lietotu rentgena iekārtu tikai ar piecu gadu nomaksu un pēc iespējas mazāku priekšapmaksu. Mēs cenšamies dot bezprocentu kredītu, bet tas ir ļoti grūti, un ir iespējams tikai tad, kad iekārtas tika iepirktas relatīvi lēti. Viens no paņēmieniem, ar kuriem var samazināt pārdošanas cenu, ir iekārtu komlektācija no dažādu ražaotāju aparatūras, jo visas iekārtas ir ļoti atšķirīgas gan tehnisko iespēju ziņā, gan arī cenā. Šis process ir sarežģiīts un ir iespējams tikai gadījumā, ja to veic augsti kvalificēti speciālisti.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties