Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:445856
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  Tirgus analīze    5
1.1  Uzņēmuma SIA “J.V.P. Trade” īss apraksts    5
1.2..  Makrovides analīze    6
1.3  Tirgus raksturojums    10
1.4.  Portera piecu spēka modelis    12
1.5.  SIA“J.V.P. Trade” SVID analīze    14
2.  Uzņēmuma iekšējā analīze    17
2.1.  Segmentēšana    17
2.2.  mārketinga mix elementi    18
2.3.  Produkts ar to saistītie lēmumi    20
2.4.  Cena    21
2.5.  Sadale    22
2.6.  Virzīšana    22
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    25
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS AVOTU SARAKSTS    27
Darba fragmentsAizvērt

Ar katru gadu iedzīvotāju dzīves līmenis aug, tādēļ kļūst arī augstākas viņu prasības, tie vēlas vecās mēbeles nomainīt ar jaunām, modernākām un sev tīkamākām. Šādi padarīt savus mājokļus mājīgākus un sev tīkamākus.
SIA “J.V.P. Trade” ir diezgan mazs un jauns uzņēmums, tas ir ticis dibināts 2004. gada decembrī. Kā jau zināms tirgū ieiet jaunam uzņēmumam ir diezgan sarežģīti, taču uzņēmumam SIA “J.V.P. Trade” tas ir izdevies ļoti labi, jo gada laika tas ir guvis pietiekami daudz peļņas, lai varētu attīstīties un iegādāties jaunas iekārtas. Uzņēmuma atrašanās vieta ir Limbaži Robežu ielā 31, tas ir nomaļus Limbažiem, kur tam ir vieglāk piebraukt un iekraut vai arī izkraut preces.
SIA “J.V.P. Trade” savu preci iepērk no Holandes un Vācijas, tur iepirktā prece ir jaunas ar defektiem vai arī mazlietotas, tieši šo iemeslu dēļ cenas ļoti atšķiras ar citu veikalu cenām. Neskatoties, ka preces ir mazlietotas vai ar defektiem to pieprasījums ir ļoti liels.
Temata aktualitāte ir skaidrojama ar to, ka SIA “J.V.P. Trade” ir samērā mazs uzņēmums un tam nav veikta tirgus analīze, nedz arī uzņēmuma iekšējā analīze.
Prakses atskaites mērķis ir apkopot un izanalizēt informāciju par uzņēmumu SIA “J.V.P. Trade”, lai to varētu izmantot izstrādājot kvalifikācijas darbu – mārketinga plānu uzņēmumam SIA “J.V.P. Trade”, kas palielinātu uzņēmuma realizācijas apjomu un plašāku atpazīstamību Latvijas tirgū.
Izvirzot mērķus sasniegšanai ir nepieciešams veikt šādus uzdevumus:
SIA “J.V.P. Trade” un tā darbības vēstures izpēte, lai zinātu, ar ko uzņēmums nodarbojas un kā ir attīstījies;
Izveidot SIA “J.V.P. Trade” uzņēmumam porteru piecu spēku modeli un izpētīt esošo tirgu, lai varētu veikt pētījumus par konkurentiem un nepieciešamajām mārketinga aktivitātēm;
Izveidot uzņēmuma SIA “J.V.P. Trade” SVID analīzi, lai varētu noteikt stiprās, vājās puses un iespējas un draudus;
Veikt uzņēmuma SIA “J.V.P. Trade” segmentēšanu, lai noskaidrotu klientu un potenciālo klientu, ģeogrāfisko, demogrāfisko un sociālo stāvokli;
Izveidot uzņēmumam SIA “J.V.P. Trade” mārketinga mix pēc to svarīguma pakāpes, lai varētu redzēt uz kā ir balstīta uzņēmuma pārdotā produkcija;
Izdarīt secinājumus un priekšlikumus, lai novērtētu uzņēmuma SIA “J.V.P. Trade” vājās un stiprās puses un veikt ieteikumus to uzlabošanai.
SIA “J.V.P. Trade” ir diezgan jauns uzņēmums, tāpēc darba pētījuma periods būs no 2005 līdz 2006 gadam.
Darbā tika izmantotas vairākas pētījumu metodes. Uzņēmuma esošā stāvokļa noteikšanai tika izmantoti statistiskās pētījuma metodes, bet lai pētījumi atbilstu patiesajai situācijai, bija nepieciešami dažāda veida avoti (valsts statistikas dati, mācību līdzekļi, uzņēmuma nepublicētie materiāli un interneta resursi).
Prakses atskaites darbā saskāros ar ierobežojumiem – ka jau zināms uzņēmums ticis dibināts tikai 2004. gada decembrī, tādēļ pētījumu laika posms ir tikai viens gads, kas radīja zināmas grūtības.
Uzņēmuma vēsture
1996. gadā Jānis Pētersons nolēma dibināt uzņēmumu “Āstere”, tas bija induviduāl uzņēmums, kura darbības veids bija tirdzniecība ar pārtikas un saimniecības precēm. 2001. gadā uzņēmums no I/U pariet uz SIA, un pārtrauc mazumtirdzniecību ar pārtikas un saimniecības precēm. Un uzsāk tirdzniecību ar mēbelēm, bet tā kā uzņēmumam nebija labi sadarbības partneri un mazs sākuma kapitāls tas drīz vien bankrotēja.
2004. gada decembrī tika dibināts jauns uzņēmums SIA “J.V.P Trade”, lai sniegtu mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības pakalpojumus un nodrošinātu sabiedrības materiālo labklājību.
Uzņēmumu SIA “J.V.P. Trade” dibinājis ir Jānis Pētersons un tā darbības veids ir vairuma un mazuma tirdzniecība ar mēbelēm. [8.2.]
Veikala un uzņēmuma atrašanās vieta ir Robežu ielā 31. Darba laiks ir 10.00 – 18.00 un sestdienās 10.00 – 15.00…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties