Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:397036
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par pamatu savam referātam es izvēlējos vācu rakstnieka Stefana Cveiga grāmatu ‘’’Marija Antuanete’’. Marijas Antuanetes dzīve ir labs piemērs vēsturē, kā cilvēks, pakļaujoties liktenim, tiekot ierauts notikumu virpulī, ir spiests mainīt savu raksturu. Marija Antuanete nebija ne sevišķi gudra, ne sevišķi dumja, viņai nebija sevišķas vēlmes darīt labu un ne mazākās vēlēšanās darīt ļaunu. Pirmos 30 no saviem 38 gadiem šī sieviete ne labā ne ļaunā nepārkāpj vidusmēra robežu. Viņa iesākumā, vēsturiski skatoties, ir tikai statista figūra. Ja nebūtu revolūcijas, viņa būtu savu mūžu nodzīvojusi un pēc tam cilvēces atmiņai zudusi kā daudzas citas princeses un karalienes. Nekad cilvēki nebūtu jutuši vēlēšanos pētīt viņas dzīvi, viņas personību.
Gadsimtiem ilgi Austrijas Habsburgi cīnījās ar Francijas Burboniem par varu Eiropā. Pa to laiku nostiprinās citas valstis- Anglija, Krievija. Un tā rodas doma abām valstīm - Austrijai un Francijai salīgt mieru, un lai savienība starp šīm valstīm būtu ciešāka, nostiprināt to ar laulībām. Austrijas karalienes Marijas Terēzes padomnieks Kaunics un Francijas karaļa Ludviga XV padomnieks Šuazels sāk meklēt piemērotas kandidatūras šai savienībai. Tiek nolemts saderināt Ludviga XV mazdēlu- nākamo Francijas troņmantinieku ar Marijas Terēzes meitu Mariju Antuaneti, kura 1766.gadā ir tikai 11 gadus veca. Trīs gadus tiek vītas dažādas intrigas ap šo iespējamo laulību un tikai 1769.gadā karalis Ludvigs XV svinīgi nosūta Marijai Terēzei rakstu, kurā lūdz savam mazdēlam Ludvigam XVI jaunās princeses roku. Marija Terēze var justies apmierināta. Būdama vairāk karaliene, nekā māte, rūpēdamās vairāk par dinastijas varu, nekā par sava bērna laimi, viņa neievēro sava sūtņa brīdinājumu, ka Ludvigs XVI esot ļoti aprobežotu prātu, neveikls un pilnīgi nejūtīgs. Jaunās Marijas Antuanetes raksturojums arī nav viņai glaimojošs. Savos 13 gados viņa neprot ne vāciski, ne franciski pareizi rakstīt, tai trūkst pat vispaviršāko zināšanu vēsturē un citās zinībās. Viņas audzinātājs abats Vermons viņu gan raksturo kā burvīgu jaunu dāmu, kurai gan trūkst zināšanu un uzcītības.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1184341
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties