Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:946537
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Divdesmitā gadsimta astoņdesmitie gadi Lielbritānijas politiskajā vēsturē tiek saukti par Tečeres desmitgadi. Margarete Tečere, atrazdamās premjerministra postenī gandrīz divpadsmit gadus, uzstādīja savdabīgu rekordu. Konservatīvajai partijai atrodoties pie varas laika posmā no 1951. līdz 1964. gadam par valdības vadītājiem paguva būt veseli trīs premjeri – Čerčils, Īdens un Makmilans. Taču Tečere nebija tikai izcils valdības vadītājs vien, viņa bija pirmā sieviete Lielbritānijas un arī Eiropas vēsturē, kas kļuva par kādas partijas vadītāju un pēc tam par valdības galvu. Pateicoties savai bezkompromisa nostājai attieksmē pret sociālismu un septiņdesmito gadu beigās deklarēto stingro politiku pret Padomju Savienību, Tečere izpelnījās ”dzelzs lēdijas” iesauku. Tečere ļoti konsekventi ir turējusies pie nosprausto mērķu piepildīšanas katrā konkrētā momentā. Viņas veiksmīgās politiskās karjeras pamatā ir mērķtiecība un izturība. Viens no Tečeres mīļotajiem teicieniem, „ pirms strīdēties kā sadalīt pīrāgu, vajag parūpēties par to, lai šo pīrāgu izceptu”, manuprāt, ļoti skaidri izsaka Margaretes Tēčeres būtību. Tečeres politika bija stingra, bet ne dogmatiska – viņa laikā spēja apzināties problēmu un bieži vien elastīgi mainīja savu politiku, it sevišķi tas izpaudās ekonomisku jautājumu risināšanā. Var droši teikt, ka viņa ir veidojusi vēsturi – Tečeres uzskatu stingrība ļāva celt Lielbritānijas starptautisko prestižu un stiprināt tās ekonomiku.
Мargarete Robertsa ir dzimusi 1925.gada 13.oktobrī mazā Linkolnšīras grāfistes pilsētiņā Grentemā. Viņas tēvam piederēja veikaliņš un Margaretes izcelšanos nevarētu uzskatīt par tipisku cilvēkiem, kuri parasti Konservatīvo partijā ieņem augstus posteņus. Kā vēlāk atzina Margarete Tečere, tieši tēvs, ar saviem dzīves principiem, kuri bija balstīti uz darba mīlestību un pilsoniskā pienākuma izpildi, bija par piemēru viņas dzīves uztveres formēšanā. Margaretes māte bija šuvēja un laba mājsaimniece, kuras dzīve pakārtojās mājas interesēm. Robertsu ģimene, kurā auga divas meitas, dzīvoja ļoti pieticīgi un vēlāk Tečere atzīmēja, ka tieši tas, ko viņa pieredzējusi un iemācījusies bērnībā, palīdzējis viņai grūtajās vēlēšanu cīņās. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties