Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:350797
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.06.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Informācija, kas mums tiek piedāvāta ir ļoti selektīva. Un arī to pašu atlasītās informācijas daudzumu mēs visu nevaram izlasīt, tāpēc ir jāapzinās, ka mēs visu laiku tiekam kontrolēti. (2) Ar tīkla palīdzību var kontrolēt visus vadošos procesus. Īstenībā viss, kas ar mums notiek tiek izlemts tīklā. (11) Tiem, kas vada biznesu un ir līderi, viņiem vajag zināt visu pieejamo informāciju, jo nekad nevar zināt, kad tā noderēs, jo ar informāciju var arī iznīcināt pretinieku – informācijas karš. (3) Ķīna visu laiku tiek kritizēta par to, ka aizliedz cilvēkiem piekļūt visai informācijai. (8) Mēs gan esam palikuši tik slinki, ka izlasām ievadu un nobeigumu, aizmirstot par iztirzājuma daļu. (6) Piemēram, izlasot vēsturi tikai no uzvarētāja viedokļa mēs precīzi zinām 0% no īstenības. (8) Informācija ātri noveco, tā var tikt visu laiku mainīta un rediģēta. Tai vairs nav tādas vērtībās kā tai, kas tika drukāta uz papīra, līdz ar to var runāt arī par informācijas kvalitāti. Vai akadēmiķis, kurš ņem materiālus tikai no tīkla ir respektabls? Piemēram, psihologs, kurš pēta cilvēkus, bet ar tiem nekomunicē realitātē. (7) Visu laiku tiek runāts par neatkarīgiem medijiem. Tomēr nepastāv neviens neatkarīgs medijs. (5) Sabiedrībai tiek iebarotas ziņas, lai sabiedrību kontrolētu. (8) Tāpat jāņem vērā, ka visi plāni un noslēpumi tiek glabāti uz datora. Mūsdienās tāpēc ļoti domā par interneta drošību. Tā ir mūsdienu sabiedrības ievainojamība. Tomēr kāda vaina bija darba uz papīra? Tos neviens nevar uzlauzt. (4)
Par piemēru jāsaka, ka bibliotēkas kādreiz ir dedzinātas neskaitāmas reizes, tomēr drukātais un vēsturiskais vārds ir saglabājies, kamēr interneta informāciju var izdzēst ar vienu klikšķi. Tāpēc arī ir, ka cilvēkam var atņemt pilnīgi visu, izņemot zināšanas, kas ir galvā – tā ir īstās bagātība. (5)

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties