Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:165235
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Mansarda iekšējās apdares veidošanā paveras dažādas iespējas. Visdabiskākā un ekoloģiskākā, protams, būs koka apdare. Tāpat labi iespējams izmantot arī ģipškartona plāksnes, ko attiecīgi var krāsot vai aplīmēt tapetēm. Ja vēlās oriģinālāku pieeju, tad telpā var atstāt atsegtas spāres, kas dizainu padarīs savdabīgāku.
Unikāls interjers: mansards ir kā radīts, lai tajā izveidotu neatkārtojamu interjeru, tikai jāizlemj, ko izvietos šajā telpā. Piemēram, var ierīkot palīgtelpu, mājas kinozāli vai biljarda istabu. Vietas zem jumta slīpuma ir ideāli piemērotas mēbeļu vai grāmatu plauktu novietošanai. Pateicoties mansarda distancētībai no pārējām telpām, tā kļūs par vienu no klusākajām un intīmākajām vietām mājoklī.
Nianses: lai uzturētu istabā optimālu temperatūru un pasargātu to no kondensāta veidošanās, mansardā ir jāierīko ventilācijas sistēma, kā arī hidroizolācija un siltumizolācija.
Mansarda trūkumi: tās ir izmaksas, dārgo mansarda logu, kā arī siltumizolācijas un skaņas izolācijas dēļ, izbūvējot mansarda stāvu nevarē ietaupīt uz celtniecības materiālu rēķina. Mansarda labiekārtošanas kopējās izmaksas var atbilst pilnvērtīga otrā stāva izbūves izmaksām. Troksnis lietus vai krusas laikā. Lai izvairītos no ārējiem trokšņiem, būs nepieciešama papildu skaņas izolācija.
Siltumizolācija: izbūvējot mansardu īpaša uzmanība ir jāpievērš siltumizolācijai. Šajā konstrukcijā siltās telpas ir ēkas augšstāvā. Jāņem vērā, ka lielāki siltuma zudumi ir tur, kur lielāka temperatūras starpība. Siltākais gaiss vienmēr uzturas telpas augšdaļā, līdz ar to veidojas lielāka temperatūras starpība un būs lielāki siltumzudumi. Siltumizolācijas biezums saskaņā aktuālajiem būvnormatīviem LBN-002 ir 280-300 mm . Normatīvs nosaka prasību minimumu un siltumizolācija ir tā, kas nesīs tūlītēju un ilgstošu labumu gan komforta, gan siltuma izmaksu jomā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties