Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323258
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katrs no mums ir neatkārtojams. Mēs visi sastāvam no dažādu īpašību salikuma, un šis salikums mūs atšķir no apkārtējiem cilvēkiem. Mēs katrs piedzimstam ar savu temperimentu un rakstura īpašībām. Dzīves apstākļi, inteliģences koeficients, tautība, apkārtējā vide, saimnieciskais stāvoklis un vecāku ietekme veido mūsu personību, taču būtība paliek tā pati iepriekšējā. Temperiments ir mūsu patiesā būtība, personība ir tikai apvalks, kas to sedz.
Pirms 2400 gadiem Hipokrāts atklāja četrus temperimenta tipus.No viņa teorijas gan saglabājušies tikai temperamenta tipu nosaukumi.Hipokrātsa mācība piedāvā temperamenta tipus sistematizēt pēc tā, kurš šķidrums ķermenī ir pārsvarā.Ja dominē asinis, šis cilvēks ir sangviniķis, ja dzeltenā žults – holeriķis, ja melnā žults – melanholiķis, ja gļotas – flegmatiķis.
Franču skola - Sigo un Makolifs –piedāvā citādu cilvēku tipu grupējumu:muskuļu, elpošanas, gremošanas un smadzeņu. Muskuļu tipam locekļi un muskuļi ir ievērojami attīstīti, krūškurvja reljefs – izteikts, seja – taisnstūra vai kvadrātveida, zemas, taisnas uzacis, spalvains ķermenis. Elpošanas tipam krūškurvis ir ļoti attīstīts gan platumā, gan augstumā, ovāla seja, garš un plats deguns. Gremošanas tips ir cilvēks, kurš „sastāv no vēdera un žokļiem”, sejas apakšdaļa attīstīta vairāk nekā augšdaļa, krūškurvis – īss un plats, kakls – diezgan īss un resns, pleci – šauri, piere – šaura, viss ir harmoniski proporcionāls. Smadzeņu tipam seja ir izteikti trīsstūraina, attīstīts galvaskauss, piere – izliekta, acis – platas, mute – maza, plānas lūpas, sīks, trausls augums, laba saskaņa starp torsu un locekļiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1182578
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties