Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:598551
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Maksa Vēbera „Protestantiskā ētika un kapitālisma gars” ir pētījums par saistību starp ētiku askētiskajā protestantismā un rašanos garā modernajā kapitālismā. Vēbers apgalvo, ka reliģiskās idejas grupām, piemēram, kalvinisti spēlēja lomu, veidojot kapitālistisko garu. Vēbers vispirms konstatē sakarību starp tiem protestantiem un viņu iesaistītīšanos uzņēmējdarbībā, un paziņo par savu nodomu izpētīt reliģiju kā potenciālu cēloni mūsdienu ekonomiskajos apstākļos.
2. Viņš apgalvo, ka mūsdienu kapitālisma gars redz peļņu kā pašmērķi, un kas veic peļņu it kā tikumīgā veidā. Vēbera mērķis ir izprast avotu šādā garā. Viņš pagriežas pret protestantismu par iespējamo skaidrojumu. Protestantisms piedāvā koncepciju par pasaulīgo "zvanu", un piešķir pasaulīgas darbības, kuras veic reliģisku raksturu. Lai gan tas ir ļoti svarīgi, tas vien nevar izskaidrot nepieciešamību veikt peļņu.
3. Viena reliģija, piemēram, protestantisms, kalvinisms, pieļauj šo paskaidrojumu. Kalvinisti tic izredzētībai - ka Dievs jau ir noteikts, kas tiek saglabāts un nolādēts. Kā kalvinisma izstrādāta, dziļa psiholoģiska nepieciešamība veidojas un dod pavedienus par to, vai kāda reliģija tiešām tiks saglabāta, un kalvinisti skatījās uz viņu panākumiem ar pasaulīgas aktivitātes versijām. Tādējādi viņi ieradās novērtēt peļņas un materiālo panākumus kā pazīmes Dieva labā. Citām reliģiskajām grupām, sektām bija līdzīga attieksme pret to, tikai mazākā mērā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1359097
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties