Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:557922
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Pirmais uzdevums    3
2.  Otrais uzdevums    5
3.  Trešais un ceturtais uzdevums    6
4.  Piektais uzdevums    7
5.  Sestais uzdevums    9
6.  Septītais uzdevums    11
7.  Astotais un devītais uzdevums    12
8.  Desmitais uzdevums    13
  Secinājumi    15
Darba fragmentsAizvērt

Uzdevuma galvenā doma ir tāda: jāizvēlas, kurā izdevumā par kādu summu ievietot reklāmu. Šī prob;ēma ir attēlota ar grafu (skat. 1. attēlu). Pirmajā līmenī ir doti Latvijas Tālruņa izdevumi, kuros tiek ievietotas reklāmas – Zaļās lapas, Mūsu Latvija un biznesa kontaktu katalogs Kontakti. Otrais līmenis – grāmatas daļa, kurā atradīsies reklāma, trešais – reklāmas veids, ceturtais – bonusi, piektais līmenis – aptuvenās izmaksas.
Uzdotā “aklās” pārmeklēšanas metode ir no datiem virzīta pārmeklēšana plašumā. Izmantojot šo metodi, mērķa virsotnes sasniegšanai bija nepieciešami veikt 16 iterāciju (skat. 1. tab.). Pārmeklēšanas sākuma virsotne : S3. Pārmeklēšanas mērķis : G3.
Zināšanu atspoguļošanas shēma ir attēlota freimu sistēmas veidā. Freimā tiek apskatītas putnu klasifikācija. Tur ir norādīti tikai dažas īpašības, ņemot vērā uzdevuma nosacījumus. Dotā freimu struktūrā ir lietota “klase-elements” ( ūdensputns - gulbis) hierarhija. Vēl varēja uztaisīt sistēmu ”klase – apakšklase”, bet tā ka man uzdevuma noteikumus ir teikts izmantot tikai 5 objektus, tad uzskatīju, ka apakšklasi nav jēgas veidot. Freimu struktūra nodrošina mantošanas mehānisma realizāciju un sloti vai trūkstošās vērtības var tikt mantotas. Piemēram, gulbim pēc noklusēšanas ir virsējās klases ( klase “ūdensputns” un klase “putns”) īpašības un nevajag tās vēlreiz atkārtot. Freimi ir ļoti ērti un atvieglo zināšanu hierarhisku organizāciju, kura ir arī izmantota izvēlēta problēmā.
Spēle “Žetoni” ir diezgan vienkārša, kaut gan spēles stāvokļu telpa ir diezgan liela. Spēles noteikumi ir šādi: vienam no spēlētājiem uz galda ir 9 žetoni, kas ir novietotas 3 rindās, pa 3 katrā. Katrs no spēlētājiem var savā gājienā paņemt no kādas rindas tik daudz žetonus, cik viņš vēlas, bet tikai no vienas rindas. Uzvar spēlētājs, kurš atstāj pretiniekam vienu pēdējo žetonu.
Realizēju šīs spēles atrisinājuma meklēšanu ar MIN-MAX procedūru, bet spēlētāju lomu sadalīšana manā gadījumā ir diezgan subjektīva, jo katrs šajā spēlē cenšas uzvarēt, nedodot otram uzvarēt. Rezultāts: uzvarēs vienmēr viens spēlētājs, t. i. minimizētājs, no maksimizētāja ir atkarīgs tikai tas, vai nu minimizētājs uzvarēs trešā gājienā, vai nu piektā (skat. 3. att.). …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties