Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:610039
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Mākslas terapija    4
1.1.  Mākslas terapijas vispārīgais raksturojums    4
1.2.  Iztēle    5
1.3.  Smadzeņu pusložu atšķirības    6
2.  Mākslas terapiju veidi    7
2.1.  Vizuāli plastiskās mākslas terapija    7
2.1.1.  Krāsu terapija    8
2.1.2.  Mandala    9
2.2.  Mūzikas terapija    10
2.3.  Pasaku terapija    12
2.4.  Dejas un kustību terapija    13
2.5.  Drāmas terapija    15
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
  Pielikums    19
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Mākslas terapija ir cilvēka dvēseles, emociju, domu, pārdzīvojumu un jūtu atspoguļošana mākslas formā, kas ir iekšējs, dziļi dziedinošs process terapeitiskā nozīmē ar mērķi harmonizēt fizisko, psihisko un emocionālo veselumu.
2. Mākslas terapijas mērķi - produktīva emocio¬nālā izlāde, agresijas un citu negatīvu jūtu pārvēršana sociāli pieņemamā veidā, ārstēšanas procesa atvieglošana, ap¬spiesto jūtu un domu izpaušana un pārstrādāšana, iekšējās kontroles izjūtas attīstīšana, iekšējā potenciāla atklāšana, savas iekšējās pasaules izpratne, māksli¬niecisko spēju attīstīšana un pašvērtējuma paaugstināšana, “Es” izjūtas nostiprināšana, starppersonu kompetences piln¬veidošana, motivācijas attīstīšana u. c.
3. Mākslas terpijas veidi ir vizuāli plastiskās mākslas terapija, mūzikas terapija, dejas un kustību terapija, drāmas, pasaku, kino un citas terapijas.
4. Vizuāli plastiskās mākslas terapija ir viena no mākslu terapijas specializācijām, kurā izmanto mākslu un radošo procesu terapeitiskā kontekstā, izpaužot savas domas, jūtas un vajadzības tās uzzīmējot, uzgleznojot vai kā citādi radoši izpaužoties.
5. Mūzikas terapija ir dažādu frekvenču skaņu viļņu mērķtiecīga iedarbība uz cilvēka organismu un psihi; ārstēšana ar skaņu, lielākoties – ar muzikālu skaņu, kura atjauno, uztur, uzlabo cilvēka emocionālo, psiholoģisko, fizioloģisko stāvokli, kā arī pozitīvi ietekmē cilvēka organisma psihosomatiskās funkcijas.
6. Deju un kustību terapija ir psiholoģiskās terapijas virziens, kas savā darbā izmanto mākslu – deju un kustību, – lai uzlabotu cilvēka fizisko, emocionālo, kognitīvo (uztvere, atmiņa, domāšana u.c.) un sociālo veselību.
7. Drāmas terapija ir drāmas un tās izteiksmes līdzekļu zinātnisks pielietojums terapeitiskiem mērķiem, kurā izmanto drāmas un teātra elementus, lai sasniegtu slimības simptomu mazināšanos, psihisko un fizisko integritāti un personības izaugsmi.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties