Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:868684
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vispārīgie noteikumi    4
1.1.  Maksātnespēja    4
1.2.  Maksātnespējas pazīmes    5
1.3.  Maksātnespēju izraisošie faktori un to novēršana    5
2.  Maksātnespējas process    7
3.  Maksātnespējas pieteikums    18
  Secinājumi un priekšlikumi    23
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

Mana kursa darba tēma ir “Maksātnespēja”. Mūsdienās ir daudz tādu gadījumu, kad uzņēmums vai uzņēmējsabiedrība nespēj nokārtot savas saistības ar kreditoru, paša uzņēmēja vai arī ārējo apstākļu dēļ, ko pierāda arī Uzņēmumu reģistra apkopotie statistikas dati (skatīt att. Nr.1.). Tāpēc uzņēmējam nākas tiesā iesniegt maksātnespējas pieteikumu, lai varētu uzsākt maksātnespējas procesu.
Uzņēmuma maksātnespēja ir visas sabiedrības problēma. No atsevišķa uzņēmuma maksātnespējas cieš visi: īpašnieks zaudē savus ienākumus, tāpat kā darbinieki, kuriem vairs nav darba vietas, kreditori nespēj atgūt savu naudu, kā arī valsts nesaņem nodokļus no veiktās uzņēmējdarbības.
Tā kā uzņēmuma maksātnespēja kļūst arvien aktuālāks jautājums, ko izraisīja uzņēmēju vēlme iegūt tikai lielāku peļņu, dažādi valstī svārstīgi ekonomiskie faktori, kā arī nesenā Krievijas krīze, kad viens pēc otra bankrotēja Latvijas lielākie uzņēmumi, vai viņiem radās problēmas ar kreditoriem, uzņēmējiem būtu vēlams zināt iespējamās maksātnespējas jautājumu pamatnostādnes, jo uzņēmums var būt gan vienā, gan otrā pusē, t.i., gan kreditoru, gan arī parādnieka1. Mana kursa darba mērķis ir izpētīt jautājumus, kas saistīti ar sevišķas tiesāšanas kārtības nozīmi uzņēmumu un uzņēmējdarbības maksātnespējas lietās, likumdošanas aktos paredzētās darbības, kas paredzētas maksātnespējas procesa vadīšanai, jautājumus, kas saistīti ar maksātnespējas pieteikumu un tā iesniegšanas kārtību.
Lai sasniegtu kursa darba mērķi, tika risināti šādi uzdevumi: izpētītas likumdošanā paredzētās darbības, kas attiecās uz maksātnespējas procesa vadīšanu, procesa kārtību; izpētīta tiesas iekārta un sevišķās tiesāšanas kārtības nepieciešamība un efektivitāte.
Rakstot kursa darbu kā pamata materiālu izmantoju 1996. gada 12. septembrī pieņemto likumu “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju”, Civilprocesa likumu, kā arī dažādu juristu rakstus par maksātnespējas procesa problēmām un šķēršļiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1196437
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties