Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:112910
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šķirņu izvēle.

Baložu šķirni izvēlas atkarībā no audzētāju interesēm un iespējām. Lielākā daļa baložu audzētāju, it īpaši jaunieši, aizraujas ar lidotājbaložiem un, protams, cenšas iegādāties putnus ar izcilām lidošanas spējām. Pasta jeb sporta baložu mīļotāji vēlas iegādāties tādus baložus vai to pēcnācējus, kas uzrādījuši vislabākās sekmes tāllidojumos.
Daudzi cilvēki baložus audzē tīri estētiskos nolūkos. Viņus aizrauj atsevišķu šķirņu dekoratīvais izskats un maz interesē lidošanas spējas vai citas īpašības. Tādos gadījumos izvēlas dekoratīvosbaložus un atsevišķos gadījumos arī skaistus lidotājbaložus. Tā kā dekoratīvie baloži parasti ir slikti lidotāji, tos bieži vien apdraud vanagi, kaķi u.c, plēsoņas. Šiem baložiem pie baložu mājas vēlams ierīkot iespējami plašāku iežogotu laukumu – voljeru. Parasti iežogojumos tur jakobīņus, pāvbaložus, guzbaložus, sprogbaložus u.c. Dabiski, ka šos putnus var turēt arī neiežogotus. Dažu baložu audzētāju vaļasprieks ir kolekcionēt dekoratīvas vai samērā retas šķirnes.
Padoms baložu audzētājiem – pievērsties to vietējo šķirņu audzēšanai un uzlabošanai, kas arvien samazinās un zaudē savas labās eksterjera īpašības. Mūsu valsts baložu audzētājiem vairāk jādomā par Rīgas baltsvītru, Liepājas baltastes, Rīgas spoguļastes u.c, baložu šķirņu audzēšanu un tālāku pilnveidošanu, kā arī par Eiropā un pasaulē plaši izplatīto, bet pie mums reti sastopamo baložu šķirņu ieviešanu un audzēšanu. Katras līdz šim mūsu zemē maz izplatītas šķirnes ieviešana kuplina un dara krāšņāku Latvijas dabu.
Baložu šķirņu izvēle zināmā mērā atkarīga arī no jaunā baložu audzētāja rīcībā esošajām telpām. Lidotājbaložiem un sporta baložiem nepieciešams, lai to māja būtu pacelta augstāk uz stabiem vai atrastos kādas saimniecības ēkas bēniņos. Ja baložus tur voljeros, mtelpa var būt stipri zemāka vai pat atrasties uz zemes. Baložiem ar kuplu kāju apspalvojumu nepieciešamas plašas un ļoti sausas telpas. Iesācējiem vajadzētu izvēlēties garknābja baložus vai baložus ar vidēji īsu knābi, bet ne ar pavisam īsu knābi, jo tādi baloži ir ļoti grūti audzējami un tam nepieciešama pieredze.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1205181
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties