Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:794679
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mācīšanās traucējumus izraisa arī bioloģiskie faktori. Mācīšanās traucējumu pamata tipi ir: uzmanības deficīts un hiperaktivitātes sindroms, vizuālās uztveres traucējumi, valodas signālu apstrādes traucējumi, sīko kustību traucējumi. Sarežģītāks mācīšanās grūtību cēlonis ir psihiskās attīstības aizture. Vissmagāko mācīšanā grūtību pamatā ir garīgās attīstības traucējumi (garīgā atpalicība).
Pētījumi rāda, ka bērni, kuriem ir mācīšanās traucējumi, bieži ķeras pie mācībām neefektīvi un juceklīgi. Viņi neanalizē uzdoto, viņiem trūkst sistemātiskas pieejas mācībām. Viņi, šķiet, neapjauš, ka pastāv dažādi paņēmieni, kas var palīdzēt iegaumēt. Viņi nezina, kā izmantot plānus vai izveidot noderīgus pierakstus. Ja šie bērni saņem sarežģītu uzdevumu, viņiem, šķiet, nav pat jausmas, kā pie tā ķerties klāt. Reizēm vājā mācīšanās stratēģija (pedagoģijā stratēģiju apzīmē par metakognitīvajām iemaņām) mācību sekmes ietekmē tikpat lielā mērā kā skolēna mācīšanās traucējumi.
Metakognitīvās iemaņas ir neformāli paņēmieni, kurus skolēni izmanto, lai vieglāk apgūtu, uzglabātu un atsauktu atmiņā informāciju. Lielākoties skolēni šīs metodes patver paši un izmanto tās arvien prasmīgāk. Tomēr skolēni, kuriem ir mācīšanās traucējumi, bieži vien neizmanto turpmāk minētos paņēmienus, ja vien viņiem konkrēti nenorāda, kā un kad tas ir darāms.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1115083
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties