Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:571495
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

V. Zelmenis uzskata, ka skolotāja darba ētika prasa, lai viņš vienmēr celtu savu profesionālo kvalifikāciju. Viens no meistarības paaugstināšanas veidiem ir savstarpējā pieredzes apmaiņa hospitējot- vērojot, analizējot un vērtējot darbabiedru vadītās stundas. Hospitēšana ir lietderīga abām sadarbības pusēm: vērotāji mācās no biedru sasniegumiem un kļūdām, bet stundas vadītājs, uzklausīdams biedrisko politiku, var izdarīt korekcijas turpmākajam darbam. Mācību nodarbību vērošana un analīze ir nepārtraukts process, kuru ieteicams sākt jau mācoties augstskolā, kā arī pedagoģiskās prakses laikā, vērojot pieredzējušus pedagogus, un tādejādi pārņemot pieredzi.
Kā aprakstīts V. Zelmeņa grāmatā “Īss pedagoģijas kurss”, lai vērotāji varētu lietpratīgāk izsekot stundas gaitai, tiem ieteicams iepriekš iepazīties ar skolotāja konspektu vai stundas plānu. Nespeciālistam ieteicams izlasīt arī attiecīgo vielu mācību grāmatā. Tas palīdzēs kompetentāk vērot un vērtēt.
Uzsākot atklātās stundas analīzi, vispirms izsakās stundas vadītājs, īsi un lietišķi paskaidrojot savas ieceres, veiksmes un neveiksmes to īstenošanā. Ja notikusi novirze no konspekta, tad jāpaskaidro tās iemesli. Pēc tam analīzes vadītājs uzaicina hospitantus izvirzīt skolotājam savus jautājumus, uz kuriem tas atbild un sniedz īsus paskaidrojumus. Tad izsakās hospitētāji. Ieteicams sākt ar pozitīvajiem sasniegumiem un tad konstatēt pieļautās kļūdas un nepilnības. Noslēgumā analīzes vadītājs vēlreiz dod vārdu skolotājam un pēc tam rezumē paša novēroto un analīzes pārrunās dzirdēto.
Analīzē ieteicams aplūkot trīs galvenos aspektus- saturu, metodiku un pedagoga stāju. Galvenais vērtēšanas kritērijs, protams, ir sasniegtie rezultāti, bet jāprot arī izskaidrot, kā tie panākti.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1115203
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties