Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:143217
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ļ.S.Vigotskis ir starptaustiska līmeņa zinātnieks, kas devis lielu ieguldījumu pētījumos par cilvēka dzīvi, darbību, domāšanu un tās attīstību, kā arī meklējis cilvēka attīstības mehānismus tā kultūrvēsturiskajā un sociālajā būtībā. Kaut arī ilgu laiku Ļ.S.Vigotska idejas tika noliegtas Padomju Savienībā, tās radīja ražīgu augsni interesei un pētījumiem tādiem viņa skolniekiem kā A.Lurijam, A.Ļeontjevam, P.Zinčenko, D.Eļkoņinam, u.c. Taču šīs idejas plaši atbalstītas tika ārzemēs, kā rakstījis amerikānu psihologs Dž.Verčs: …“Daudziem tas var likties kā likteņa ironija, ka Vigotska idejas bijušas tik auglīgas cilvēkiem, kuri atdalīti no viņa laikā, telpā, politiskajā sistēmā. …Droši vien tas drīzāk ir iedvesmojošs piemērs tam, kā cilvēciskais ģēnijs var pārvarēt vēsturiskās, sociālās un kulturālās barjeras”…(1.)
Ļevs Semjonovičs Vigotskis dzimis 1896.gada 5.novembrī, Baltkrievijas pilsētiņā Oršā, ģimenē, kurā zināja un mīlēja literatūru (Vigotska tēvs izveidoja pilsētas publisko bibliotēku). Pēc gada Vigodsku (sava uzvārda rakstību viņš izmainīja pats 20-to gadu sākumā) ģimene pārcēlās uz Gomeļu. Ļevs pamata izglītību apguva mājās (viņa māte bija skolotāja), bet pēdējās divas klases mācījās Retnera privātajā ģimnāzijā. Ļevs jau no mazotnes ļoti interesējās par valodām un šī interese saglabājās visu mūžu. Mājās Vigotskis bija studējis angļu, sengrieķu un senebrejiešu valodas, bet ģimnāzijā apguva vācu, franču un latīņu valodas. Taču Ļevs aizrāvās ne tikai ar valodu apgūšanu un literatūru, bet interesējās arī par filozofiju un psiholoģiju. Lasīja tādu ievērojamu filozofu un psihologu, kā Viljamsa Džemsa un Zigmunda Freida darbus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties