Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:912036
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas mežos mīt noslēpumains un nostāstiem apvīts dzīvnieks, kurš, kā dzird runājam, esot asinssūcējs, nežēlīgs slepkava, kas saviem upuriem uzglūn un uzbrūk no koka un pēc upura nogalināšanas klusi un nemanāmi pazūd meža biezokņos. Nav daudzi, kas viņu ir mežā sastapuši. Latvija ir viena no nedaudzajām vietām Eiropā, kur lūši (Lynx lynx) ir sastopami samērā bieži, bet informācijas par lūšu populāciju ir maz, un tas sabiedrībā veicina dažādu aizspriedumu veidošanos.
Globālā mērogā lūši nav apdraudēta suga, bet situācija mainās, ja katru valsti, kurā lūši ir sastopami, aplūko atsevišķi. Rietumeiropā lūši ir aizsargājami, dažviet jau ilgu laiku tie ir reti dzīvnieki. Agrāk lūši bija sastopami visā Eiropā, taču cilvēku darbības rezultātā (intensīvas medības, mežu izciršana, lauksaimniecībā izmantojamo teritoriju palielināšanās un cilvēku populācijas pieaugums) lūši izzuda. Lai uzlabotu situāciju, lūšus mēģināja reintroducēt, taču bez objektīvām, ar vides pārmaiņām saistītām problēmām šo procesu traucē māņticība, negatīvā attieksme pret lūšiem kā bīstamiem un ar cilvēku konkurējošiem plēsējiem. Galvenais iemesls cilvēku noraidošai attieksmei pret lūšiem ir gan mednieku uzskati, ka lūši ir vainojami medījamo dzīvnieku skaita samazināšanā, gan lopkopju pārliecība, ka lūši uzbrūk mājlopiem. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties