Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:791238
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izsenis lūpukrāsas bija sieviešu kosmētikas somiņu neatņemama sastāvdaļa. Īstenībā tas tā ir jau vairākus gadu tūkstošus un lūpukrāsas nav mūsdienu modes speciālistu izgudrojums. Tās lietošanas sākumi sakņojas dziļi Senās Ēģiptes vēsturē. Nepārprotami to sastāvs ir vairākkārt mainījies, bet pamats vienmēr ir bijis viens un tas pats.
Mūsdienās praktiski neviena sieviete vairs nemaz neiziet no mājām neuzkrāsojusi lūpas un nesakārtojusi matus. Īss gājiens līdz veikalam var no sievietes prasīt pat stundu ilgu sagatavošanos. Sevis izdaiļošana ir kļuvusi par mūsdienu apmātību. Bet ir jāatzīst, ka zināmu ietekmi uz mums izdara arī masu mēdiji, kuros aizvien vairāk jau vairākus gadus gandrīz katra reklāma ir balstīta uz skaistumkopšanas līdzekļiem. Var droši teikt, ka mūsdienās ir izveidojies sevis izdaiļošanas kults. Lielākā vai mazākā mērā mēs visi esam šī kulta dalībnieki, jo katrs apzināti vai neapzināti mēģina iekļauties sabiedrībā, kur liela uzmanība tiek pievērsta ārējam izskatam.
Lūpas - tā ir svarīga iezīme sievietes sejā. Bet, pareizi apvilktas un iekrāsotas lūpas piesaista skatienu, dara jūs skaistu, pavedinošu, seksuālu. Tāpēc pirms lūpukrāsas uzklāšanas, lūpu kontūras var apvilkt ar zīmuli, kura krāsa ir mazliet tumšāka par lūpukrāsu. Ar to var arī pielabot nelielu lūpu līniju defektus. Mūsdienu sievietei ir zināmas arī daudzas citas lupu dekorēšanas metodes.
Bet es varu diezgan droši apgalvot, ka neviena mūsdienu skaistule nemaz nezin no kā sastāv šis mazais nieciņš bez, kā viņa vairs nespētu nodzīvot pat vienu dienu.
Es sev izvirzu mērķi savākt pēc iespējas vairāk informācijas gan par lūpukrāsas evolūciju, gan par to no kā tad īsti tā sastāv.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1158270
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties