Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:357766
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šis piedāvātais ir tematisks maršruts, tāpēc ļoti daudz ekskursijas dramaturģijas plānojumā ir atkarīgs no gida snieguma un pienesuma. Patiesībā, pat ja maršruts ir tikai sausi fakti, atraktīvs gids var tam piešķirt savu „dramaturģiju”. Ļoti daudz ir atkarīgs no gida rakstura, harizmas, personīgās intereses un arī – aktiera spējām. Bet visvairāk par visu svarīga ir patiesa interese un aizrautība par to, ko stāsta. Būtu ļoti labi, ja gids spētu „pabarot” visu 3 sajūtu uztveres īpatnību pārstāvjus - vizuālistu, audiālistu un kinestētiķi – ekskursijā ietverot elementus, kas paliktu atmiņā visiem (kāda kopīga spēle, rotaļa, vai uzdevums).
Kā atsevišķu elementu var iekļaut ielu izrādi vai degustāciju kādā no apskates vietām. Tas var tikt minēts kā „ekskursijas nagla” – pats galvenais notikums. Tādējādi saglabājot tūristu interesi ekskursijas laikā.
Ludzas amatnieku centrā būs iespēja izpausties visiem, kas ir kinestētiķi. Tur praktiski var padarboties un paveikto par minimālu samaksu paņemt sev līdzi kā suvenīru.
Alternatīvs veids kā nostiprināt faktu informāciju cilvēku atmiņās, ir izveidot nelielu „konkursiņu” pie katras apskates vietas, kur jautājumi saistīti ar iepriekšējo apskates vietu – atalgot ar atspirdzinošām balviņām – dzēriens, saldējums, u.c.
Ļoti svarīgi gidam būt sagatavotam pret ļoti dažādiem notikumu scenārijiem – grupiņas īpatnības, laika apstākļi, nelaimes gadījumi, u.c. Tieši tas, kā gidam izdosies iziet no situācijas, varbūt visspilgtāk paliks atmiņā grupas dalībniekiem. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties