Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:654708
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Dzīves un karjeras pamat pakāpieni    4
  Dzīves mērķis    6
  Ceļā uz panākumiem un atzītās vērtības    7
  Karjeras izvēle    7
  Apmierinātība ar dzīvi    8
  Dzīvesbiedre un draugi uz ko paļauties    9
  Profesionālās darbības raksturojums un ieguldījums sabiedrības labā    10
  Neveiksmes    11
  Traucēkļi ceļā uz panākumiem    12
  Cena karjerai    13
  Lielākie panākumi    14
  Secinājumi    15
  Personiskais ieguvums    16
Darba fragmentsAizvērt

Ludvigs van Bēthovens dzimis 1770. gada 16. decembrī nelielā vācu pilsētiņā Bonnā. Jau pusaudža gados Johans (Ludviga tēvs) sāka pastiprināti lietot alkoholu un kārtīgi uzdzīvoja. Līdz ar to Ludviga van Bēthovena bērnība pagāja lielā nabadzībā, jo tēvs no pļēgura bija kļuvis par alkoholiķi un visu savu, jau tā niecīgo, algu nodzēra. Retajās atskurbuma reizēs viņš savam dēlam Ludvigam lika, precīzāk sakot, spieda mācīties spēlēt vijoli un klavieres. Šīm mūzikas stundām bija diezgan savtīgs mērķis. Johans savu dēlu gribēja pataisīt par brīnumbērnu, tādu, kāds bija Mocarts, lai, nedaudz paaudzies, Ludvigs varētu pelnīt lielu naudu un uzturēt ģimeni. Mazajam zēnam patika improvizēt, bet tēvs pieprasīja, lai dēls pilnveido spēlēšanas tehniku.
Jau astoņu gadu vecumā, tēvs lika viņam uzstāties, taču tēvs vēlējās uzsvērt, ka viņa dēls ir brīnumbērns, paziņojot ka viņam ir tikai seši gadi. Pieaugot Ludvigs van Bēthovens nevarēja atcerēties cik viņam ir gadu. Jau trīspadsmit gadu vecumā Ludvigs kļuva par galma mūziķi. Kad Bēthovenam bija septiņpadsmit gadu, viņš Vīnē iepazinās ar Mocartu, kurš, noklausījies, kā Ludvigs spēlē, teica klātesošajiem: «Sargājiet viņu, reiz par viņu runās visa pasaule.» Divdesmit piecu gadu vecumā Ludvigs saprata, ka viņam ir problēmas ar dzirdi, jo reiz, spēlējot koncertā, viņš uz mirkli kļuva kurls. Pēc trim gadiem komponists jau bieži mocījās ar dažādiem trokšņiem, kas traucēja izšķirt augstās toņkārtas un pieklusinātas sarunas. Ārsti Bēthovenam palīdzēt nespēja. Gandrīz piecpadsmit gadu Ludvigs ļoti prasmīgi spēja slēpt savu kaiti — viņš tikās ar draugiem, piedalījās muzikālos pasākumos, daudz komponēja. Kaut arī sarunas laikā komponists bieži vien atbildēja neadekvāti, sarunu biedri to izskaidroja ar viņa slikto omu vai izklaidību. Trīsdesmit viena gada vecumā Ludvigs van Bēthovens saraksta tā saukto Hailigenštates testamentu, kurā atklāj savas neiecietības un dusmu cēloni. Ludviga van Bēthovena mūzika vienmēr bijusi smaga un grūti klausāma, tieši tāpēc viņš nebija īpaši populārs komponists un naudu pelnīja ar grūtībām. Toties vēlāk, kad Bēthovens kļuva nedzirdīgs un tomēr turpināja komponēt, uzradās bagāti mecenāti, kas nodrošināja komponista labklājību. Vai Bēthovena slimība ir ietekmējusi viņa mūziku, grūti pateikt, bet varbūt tieši nedzirdīga cilvēka pasaules uztveres dēļ Ludvigs van Bēthovens kļuva par ģēniju. Lai gan mūža beigās Bēthovena dzīvi aptumšoja neskaitāmas fiziskas un garīgas ciešanas, bija kaut kas tāds, kas deva mierinājumu — bija augusi viņa popularitāte. Koncertos viņa sacerējumus atskaņoja biežāk, bet pēdējos koncertus uzņēma ar gavilēm, kuras komponists pats vairs nespēja baudīt, jo bija kļuvis pilnīgi nedzirdīgs. Ar citiem viņš sazinājās, izmantojot zīmuli un papīru.Vairāku skaņdarbu iedvesmas avots bija Bēthovena romantiskās jūtas pret dažām savām augstdzimušajām skolniecēm. Mūzikas vēsturnieki uzskata, ka «Mēnesnīcas sonāte» ir veltīta grāfienei Džuljetai Gvičardi, kuru Ludvigs van Bēthovens pat gribēja bildināt, bet to nav izdarījis.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1136944
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties