Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:302464
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ludvigs Vitgenšteins savā darbā „Folosofiskie pētījumi” veic pamatīgu valodas izpēti. Šis darbs skar daudzus jautājumus: nozīmes, sapratnes, teikuma un propozīcijas, loģikas jēdzienus un citas problēmas. „Filosofiskajos pētījumos ir izklāstītas domas, kas nodarbinājušas Vitgenšteinu pēdējo sešpadsmit gadu laikā. Šim darbam ir visai netradicionāla struktūra. Tas ir tapis kā atsevišķu domu uzmetums īsu paragrāfu veidā. Idejas tajā „lēkā” no viena temata pie otra. Ir jāatzīst, ka tas krietni apgrūtina kopējā darba uztveri. Jāspēj iedziļināties katrā atsevišķā paragrāfā un beigās tas viss jāsavieno. Bet darba saprotamību atvieglo autora pievienotie piemēri - sadzīviskas situācijas, ar kuru palīdzību viņš mums izskaidro savas pieņemtās idejas. Tāpat darbā ir daži attēli ar paskaidrojumiem. Tas sniedz mums iespēju daudz vairāk iedziļināties kādā jautājumā, dziļāk to izpētīt.
Noteikti ir jāpiemin fakts, ka vēl pirms „Filosofiskajiem pētījumiem” tika izdots „Loģiski filozofiskais traktāts”, kas ir viņa pirmais darbs. Tas ir īss koncentrēts darbs, kurā atrodami aforistiski izteicieni par valodu. Veicot Vitgenšteina valodas filozofijas izpēti, es balstījos tieši uz viņa darbu „Filosofiskie pētījumi”. Tas ir plašāks darbs divās daļās, kas ietver arī daudzas idejas no pirmā darba, pievienojot daudzas jaunas idejas. Es vēlējos salīdzināt savas pārdomas ar kāda cita pārspriedumu, tāpēc kā palīgmateriālu izmantoju Jāņa Nameiša Vēja sarakstīto „Versiju par Vitgenšteinu”. Tajā bija atrodama gan Vitgenšteina dzīves biogrāfija, gan viņa darbu analīze, tas man ļāva paplašināt savu viedokli par Vitgenšteinu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113551
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties