Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:325716
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Leldes Stumbres lugā “Liels, spoži sarkans autobuss” pasažieri ir nonākuši tādā situācijā, ka autobusā tiek atrasts miris puisis. Visi izsaka savus minējumus, kas nu puisim ir noticis, varbūt pārdzēries vai saindējos. Protams, visiem, tas ir šoks, uzzinot, ka kāds ir miris, kurš nesen ir bijis dzīvs, tādēļ pats pirmais jau ir šoferis, kurš uzvedina uz domām, ka puisis ir nogalināts. Tomēr visus pasažierus vēl mudina ziņkāre, kā gan mirušais izskatās. Tā nu īpaši Katei patīk šāda mīklu minēšana, viņa uzdodas par izmeklētāju, un tiek apskatīta katra iespējamā saistība ar mirušo puisi. Vecāko vīrs ir runājis ar puisi, licis nomest viņam cigareti, bet Alda uz viņu kliegusi, iespējams, pat draudējusi nogalināt, Lindai puisis ir nozadzis naudu, Ludvigs piebēris klāt kaut ko puiša glāzē. Kate ir pamanījusi to visu, tieši tas pasažierus iedzen satraukumā un stresā, viņiem liekas, ka šī trispadsmit gadīgā meitene var nosēdināt viņus aiz restēm. Cilvēku uzvedība ir kļuvusi savādāka, visi grib paglābties, jo nevēlas tikt vainoti šajā noziegumā. Luga lieliski parāda cilvēku emocijas, kā dusmas, apmelošanu un izmisumu.
Līdzīga situācija ir Rūdolfa Blaumaņa novelē “Nāves ēnā”, kad cilvēki ir nonākuši ir ledus gabala atklātā jūrā. Pirmais šo postu ierauga Karlēns, kurš nevis lec ūdenī, lai glābtos, bet steidzas pie biedriem, lai pazinotu par notikumu. Mani piesaistīja zēna rīcība. Ko darītu es? Vai mani nebūtu pārņēmis izmisums, un es nemestos jūra ka Skaru Juris, lai peldētu uz krastu un glābtu savu dzīvību?…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1309543
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties