Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:819008
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Muitas vēsturiskā attīstība    5
  Muitas misija    6
  Muitas uzdevumi    7
  Stratēģiskie mērķi    9
  Funkcijas    10
  Muitas maksājumi    11
  Muitas vērtība    12
  Intelektuālā īpašuma aizsardzība    13
  E-muita    15
  Muitas kontrole    16
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
  Pielikums    19
Darba fragmentsAizvērt

Muita – valsts iestāde, kas kontrolē pār valsts robežu vestās kravas, bagāžu un pasta sūtījumus, seko, lai tiktu ievēroti valsts muitas likumi un noteikumi, iekasē muitas nodevas un cīnās ar kontrabandu.
Lai gan muitas loma un pienākumi pasaulē daudzu gadsimtu laikā ir mainījušies tikai nedaudz, mūsdienās muita saskaras ar grūtu uzdevumu - tai jāveic arvien plašāks kontroles funkciju loks vidē, kur pieaug starptautiskās tirdzniecības apjoms un ātrums. Pēdējo gadu laikā muitas dienesti visā pasaulē un īpaši Eiropas Savienībā lielu uzmanību pievērš tādu darbības formu ieviešanai, kas uzlabo sadarbību ar muitas klientiem, kā arī atvieglo un padara saprotamāku muitas formalitāšu kārtošanu, jo muitas procedūrām ir būtiska ietekme valstu konkurētspējas attīstīšanā.
Globalizācija, tirdzniecības apjoma un piegādes procesa ātruma, kā arī elektroniskās komercijas pieaugums nepārtraukti liek pieņemt muitai jaunus izaicinājumus. Pasaulē ir pieaugušas prasības sabiedrības drošības garantēšanā, taču muitai ir jāsaglabā līdzsvars starp kontroles un tirdzniecības veicināšanas pasākumiem, tajā skaitā nodrošinot precīzu muitas maksājumu aprēķināšanu un iekasēšanu. Muitas politikai ir jābūt ne tikai labvēlīgai starptautiskajai tirdzniecībai, bet kontroles jautājumos tā jārealizē neradot liekus šķēršļus tirdzniecības procesiem.
Latvijas muita strādā, lai aizsargātu Eiropas Savienības vienoto tirgu un atbalstītu komersantu centienus godīgi konkurēt apstākļos, kad tiek pielietotas arvien dažādākas krāpšanas un organizētās noziedzības formas.
Latvijas Republikas valsts robežas kopējais garums ir 1847 km, no tiem 1351 km veido sauszemes robeža un 496 km jūras robeža. Šāds Latvijas ģeopolitiskais izvietojums Eiropā bija viens no noteicošajiem faktoriem, kālab, tūlīt pēc valsts neatkarības atgūšanas, tika izvirzīts uzdevums noteikt valsts robežu un nodrošināt to apsardzību. Muita nosacīti ir kopā ar robežsardzi.
Latvijas valsts robežu gada laikā vidēji šķērso aptuveni 7,4 miljoni personu, 2 miljoni automašīnu un 19 tūkstoši lidmašīnu. Attīstoties Latvijas valsts ekonomikai un tūrisma industrijai, ar katru gadu robežšķērsotāju skaits pakāpeniski palielinās. Latviju kā tranzītvalsti ir atklājuši arī nelegālo imigrantu un kontrabandas pārvadātāji.
Kopā 2007. gada četros mēnešos robežsargi kopā aizturēja 47 personas, kuras robežkontroles laikā izmantoja 48 viltotus dokumentus, no tiem 26 pases, trīs personas apliecības, 16 transportlīdzekļa vadītāja apliecības. Salīdzinoši 2006. gada četros mēnešos robežsargi robežšķērsošanas vietās aizturēja 37 personas, kuras izmantojas 41 viltotu dokumentu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1173032
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties